Изображение: Израелски бронирани превозни средства се насочват към ивицата Газа

...
Изображение: Израелски бронирани превозни средства се насочват към ивицата Газа
Коментари Харесай

Израел-Хамас война: Наземна атака в Газа „най-голямото нахлуване“ на конфликт досега, докато IDF „подготвя бойно поле“

Изображение: Израелски бронирани транспортни средства се насочват към линията Газа Изображение: Сгради, изумени от израелски ракети

Израелските управляващи споделиха неговите оръжия „ удариха многочислени терористични кафези, инфраструктура и изстрелвания на противотанкови ракети “.

Кадри от дрон, оповестени също от IDF в X/Twitter, наподобява демонстрират по какъв начин ракети удрят цели и унищожават здания.

Сухопътните сили на пехотата на бригадата Гивати, както и бронираните транспортни средства, направиха „ относително огромното “ навлизане в „ целеустремен рейд “ в северната част на Газа.

Няма незабавни известия за жертви от двете страни и се споделя, че всички бойци към този момент са напуснали региона.

Израелското армейско радио разказа това като най-голямото навлизане в актуалната война до момента, което стартира, когато екстремисти нахлуха в Южен Израел на 7 октомври.

Израелски военни самолети също са атакували над 250 цели на Хамас в Газа през последните 24 часа, сподели представител.

Контраадмирал Даниел Хагари сподели, че са атакувани действен щаб и шахти на тунели, както и ракетни установки които са били сложени в цивилни зони.

Операцията на Израел в Газа нощес беше навлизане, а не навлизане. Това беше най-голямата сухопътна интервенция в Газа по време на войната до момента, само че имаше стеснен обсег.

Танкове и пехота пресякоха границата със северна Газа и се насочиха към инфраструктурата на Хамас.

Казаха ми, че интервенцията е била нещо приблизително сред батальон и бригада по мярка, което е доста неспецифично, изключително откакто тези военни елементи се разграничават по конструкция, само че мисля, че преглеждаме някъде към 1000 бойци. Сега всички те са напуснали Газа.

Снощи, говорейки на иврит по израелската телевизия в най-гледаното време, Бенямин Нетаняху удостовери, че ще се случи наземна инвазия, само че сподели, че времето и естеството й ще бъдат определени от войната кабинет.

Нахлувания, като това нощес, не са единствено потребни за завладяване на позиции на Хамас, само че те са скъпи интервенции за събиране на разследваща информация за картографиране на терена, оценка на съпротивата и мащабирайте задачата напред.

Освен това, не мисля, че безусловно би трябвало да приемем, че Израел в този момент е в навечерието на огромното навлизане, което е дадено – то в действителност може да пристигна всеки ден в този момент.

Нетаняху даде да се разбере, че ще остане в загадка до тогава – само че няма да се изненадам, в случай че IDF организира повече интервенции, както направи нощес, тъй че когато се даде зелена светлина, те са оптимално готови.

„ Всички бойци на „ Хамас “ са обречени “ на терористи ".

Говорейки от Тел Авив в сряда вечерта, той сподели, че " всички бойци на Хамас са обречени " и че хората работят " непрекъснато " за сигурността на Израел.

Но той отхвърли да даде детайлности за „ съображенията “ на наземната атака, като сподели, че те не са известни на обществеността и „ по този начин би трябвало да бъде “.

По време на телевизионното послание към нацията господин Нетаняху добави: „ Искам да го направя доста ясно, времето на интервенцията на IDF се дефинира единомислещо от кабинета, който управлява войната дружно с началника на генералния щаб.

„ Ние работим в ред с цел да обезпечат най-хубавите оптимални условия за идващите си интервенции. "

Израелският министър-председател сподели, че войските към този момент са " отстранили хиляди терористи "

Премиерът прикани израелците " да не не помнят нито за миг " тези, които са бяха убити при офанзивите на Хамас, като сподели, че ще има народен ден на печал, избран в памет на жертвите.

Той добави: „ Това е като да забие хиляди стрели в сърцето ни, което кърви. Моята роля е да повеждам тази страна и нейния народ към цялостна победа над нашите врагове. Заедно ще се борим и дружно ще победим. "

Той също по този начин прикани хората да се изтеглят в южната част на Газа.

Жителите на Газа събират телата на магарешки каруци Изображение: Израелска интервенция в северната част на Ивицата Газа. Снимка: @IDF

Кризата се задълбочава, до момента в който IDF се готви да нахлуе

Израел към този момент извърши повече от две седмици опустошителни въздушни набези, до момента в който войските му се струпват на границата.

Палестинските бойци също са изстреляли ракети против Израел от началото на войната.

Израелската войска твърди, че нанася удари единствено по цели на бойци и упреква Хамас, че работи измежду цивилни в гъсто обитаемата Газа.

Но наземното навлизане нощес пристигна, откакто Организацията на обединените народи (ООН) предизвести, че е на ръба на привършване на горивото в линията Газа, което я принуди да понижи внезапно напъните за оказване на помощ на територията.

Газа е под блокада след буйстването на Хамас в Южен Израел на 7 октомври.

Прочетете още:
Многото рискове, усложняващи проекта за наземно навлизане
Гефът на Организация на обединените нации „ шокиран от неправилни изказвания “ на своите мнения < br /> Съдбата на петима британци е незнайна след офанзивата на Хамас против Израел

Министерството на здравеопазването на Газа, което се управлява от Хамас, сподели в сряда, че повече от 750 души са били убити през последните 24 часа, повече от 704 погубен предходния ден.

Организация на обединените нации заяви тази седмица, че броят на убитите палестинци в Газа от началото на спора може да надвиши 5000.

Изображение: Кадри демонстрират танкове, ориентирани към позиции на Хамас. Снимка: @IDF

Израел споделя, че към 1400 души са били убити по време на офанзивите на Хамас и повече от 200 души са взети за заложници от въоръжените групи.

Г-н Нетаняху сподели, че 7 октомври е най-смъртоносният ден за евреите от този момент Холокоста през Втората международна война. Набезите на Хамас също се съпоставят с терористичните офанзиви от 11 септември против Съединените щати през 2001 година

Още по-голяма загуба на живот може да има, в случай че Израел стартира дълго чаканата пълномащабна наземна атака, ориентирана към смазване Хамас, който ръководи Газа от 2007 година и оцеля в четири предходни войни с Израел.

Съединени американски щати и други публични лица се притесняват, че актуалната война може да прерасне в по-широк районен спор, като въвлече подкрепяните от Иран милиции в прилежащ Ливан и Сирия.

Световните водачи и Организация на обединените нации приканиха за „ филантропични коридори и паузи “ в боевете, с цел да се получи помощ в помощ на цивилни.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР