Изображение Булфото, архивВсекидневните скандали, засягащи върховете на държавата си обяснявам

...
Изображение Булфото, архивВсекидневните скандали, засягащи върховете на държавата си обяснявам
Коментари Харесай

Александър Маринов: Управляващите няма да спечелят следващите избори, тръгват си скоро

Изображение Булфото, списък

Всекидневните кавги, засягащи върховете на страната си изяснявам с порочния модел или с порочната система на ръководство, което може да се развива, в случай че изобщо мога да употребя този израз, единствено с тип на низходяща серпантина. Къде е дъното не знаем, само че виждаме, че безусловно всяка седмица пробиваме следващо дъно.

Това споделя пред " Фокус " политологът Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента. Той счита, че скоро ръководещите ще си тръгнат.
 
По думите на Маринов това, което се случва в България, евентуално на доста места по света не може да се види, да не приказваме за Европа или страни с искания за народна власт. Така че това не е въпрос на някакви персонални гафове или обособени самостоятелни провали, това е системата, по която ни ръководят. Тази система е позволила и крепи сходни хора да господстват с всички произлизащи от това последствия, показва политологът.

Според него е любопитна тактиката, която са избрали - демонстративно да неглижират мощни, всеобщи и изцяло основателни, сериозни настроения и оценки, които ги приближават към този момент до нулева приемливост. И това няма по какъв начин да продължава до безконечност.

Запитан дали министър председател Бойко Борисов има стратегическа изгода от предварителни избори, защото се вижда, че те ще дойдат тогава, когато той реши и се отдръпна, Александър Маринов акцентира, че при Борисов въобще не може да става и дума за тактика.

" Той просто се стреми да отсрочи края. Защото каквито и запаси да имат ръководещите, те няма по какъв начин да завоюват идващите избори след всичко, което се случи и продължава да се случва.

Напротив, съгласно мен по-разумното държание бие било първо да се признаят грешките – да си признаят греховете и да се договаря за отдръпване. Защото в противоположен случай няма да има никакви гаранции. А също така, не забравяйте, че тук не става дума единствено за Бойко Борисов, тук става дума за стотици функционери на това ръководство. Става дума за доста други хора, които евентуално не са отговорни или в доста дребна степен са отговорни.

Много е рисково настроението, което се образува в обществото. Казвам, че е рисково, тъй като измененията, промените, които са ни нужни, не трябва да се подчиняват на желанието за възмездие. Не бива да води до затваряне на порочния кръг, при което се разчистват сметките с елементарни хора, а не се трансформира същността на системата.

Това е значимото – с цел да се промени системата по този начин, че повече да не са вероятни феномени от вида на Бойко Борисов, ГЕРБ, срастването на изпълнителната и правосъдната власт, част от нея по-точно и така нататък “, разяснява индивидът на президента.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР