Ръсел Бранд: Илон Мъск и Андрю Тейт се присъединяват към феновете, които реагират на обвиненията - като BBC `спешно разглежда проблемите`

...
Изображение: Бранд пристига в театъра Troubadour Wembley Park в събота
Коментари Харесай

Изображение: Бранд пристига в театъра Troubadour Wembley Park в събота вечер

Тъй като обвиненията бяха публикувани в събота, политиците и известни личности коментираха обвиненията.

Председателят на комисията по култура, медии и спорт на Commons, Dame Caroline Dinenage, обеща, че депутатите ще „следят отблизо“ отговора на обвиненията срещу Brand.

Продуцентската компания Banijay UK също обеща "спешно разследване". Компанията притежава Endermol, която продуцира шоуто на Channel 4 Big Brother и неговите отделни продукти, по които Бранд работи по време на някои от твърденията.

„В светлината на много сериозните обвинения, свързани с предполагаемо сериозно неправомерно поведение на Ръсел Бранд по време на представяне на предавания, продуцирани от Endemol през 2004 и 2005 г., Banijay UK започна спешно вътрешно разследване и ще сътрудничи при всякакви искания за информация от партньори по излъчване и външни агенции“, се казва в изявление на компанията.

„Също така насърчаваме всеки, който смята, че е бил засегнат от поведението на Бранд, докато работи върху тези продукции, да се свърже поверително с нас.“

Amnesty International каза, че не са повдигнати оплаквания или опасения, когато Бранд взе участие в своите концерти за набиране на средства на Secret Policeman's Ball през 2006 г. и през 2012 г.

Но призова жените да излязат, „ако има нещо, което са преживели по това време, което предизвиква безпокойство“.< /p>

Групата за правата на човека добави в изявление: „Нямаме постоянна връзка с него.

“Твърденията са шокиращи и тревожни. Мислите ни са с участващите жени."

Изображение: Изпълнение на Ръсел Бранд през 2006 г.

"Някои неща, които не мога да обсъждам"

В неделя вечер Бранд се появи на живо на сцената в Лондон часове след като беше публично обвинен в изнасилване и сексуално посегателство, казвайки на публиката, че "има някои неща, които не може да обсъжда"

Комикът се появи в черен мерцедес с 46 минути закъснение за разпродадения концерт в Театър Troubadour Wembley Park, който трябваше да започне в 19:00 ч., но започна едва след 20:00 ч. в събота.

Залата има капацитет от 2000 души и фенове, които не са закупили валидни билети, можеха да бъдат видени преди шоу, умоляващи персонала отпред да ги пусне вътре.

Видео от комедийния му концерт в събота вечер го показа как излиза на сцената усмихнат и е посрещнат с аплодисменти, преди да каже на тълпите: „Благодаря , благодаря ти, обичам те."

Облечен в бели маратонки, сиви дънки, черно сако и слънчеви очила, 48-годишният мъж се появи, за да отговори накратко на обвиненията срещу него, преди да започне сета си .

Членовете на публиката казаха на информационната агенция на PA. Бранд им е казал, че се надява те да „оценят“, че има „някои неща, които не може да обсъжда“ по време на шоуто.

Самият декор беше по-кратко от времето, което тълпите чакаха да започне, и хората можеха да се видят да напускат час и три минути след началото.

Бранд излезе бързо от мястото малко преди 21:40.

Изображение: Бранд напусна театъра малко преди 21:40

След шоуто имаше смесен отговор от страна на публиката на обвиненията, като един каза на Sky News: „Не вярвам на нищо, докато не... имате нужда за да видя доказателствата.

„Съмнявам се някак. В сърцето си не го вярвам."

Друг каза: "Ти стоиш зад жените, разбираш ли? Жените застават до жените.

„Няма да застана до мъж, колкото и да ви харесват нещата, които казва.“

Бранд има още три срещи за неговото турне на живо Bipolarisation със следващото му разпродаване в Уиндзор, преди изяви в Плимут и Улвърхамптън.

Неговият уелнес фестивал без алкохол, Community, също трябва да се завърне през лятото на следващата година.

Феновете реагират на обвиненията на Ръсел Бранд

„Чувствам се сякаш съм атакуван“

Преди публикуването на твърденията, Бранд, който през последните години се препозиционира като уелнес гуру и критик на мейнстрийм медиите, пусна видео, озаглавено „И така, това се случва“, в което той описа твърденията като „литания от изключително груби и агресивни атаки“.

Бранд каза, че „абсолютно опровергава “ обвиненията, които „се отнасят до времето, когато работех в мейнстрийма“.

„Както съм писал подробно в книгите си, бях много, много безразборен“, каза той в клипа .

„Нямам нищо против да използват моите книги и моята позиция, за да говорят за моето безразборно поведение по взаимно съгласие в миналото. Това, което сериозно опровергавам, са тези много, много сериозни криминални обвинения."

Той добави: „Също така си струва да се спомене, че има свидетели, чиито доказателства директно противоречат на разказа, който тези две основни медии се опитват да конструират , очевидно в нещо, което ми се струва координирана атака.“

Отписвайки клипа, той каза: „Сега не искам да навлизам повече в това поради сериозното естество на обвинения, но имам чувството, че съм атакуван и те очевидно работят в много тясно сътрудничество.

„Очевидно ще разгледаме този въпрос, защото е много, много сериозен.

„Междувременно искам да останеш близо, да останеш буден, но по-важното от всичко това е, че ако можеш, моля, остани свободен.“

Бранд отрича „сериозни обвинения“

Мъск, Тейт и Галахър реагират на обвиненията

Видеото на Бранд, публикувано в сайта на социалните медии X, известен преди като Twitter, получи отговор от собственика на платформата Илон Мъск.

Милиардерът написа: "Разбира се. Те не харесват конкуренцията."

Телевизионна звезда, превърнала се в радиоводеща, Кърсти Галахър, която е по-голямата сестра на съпругата на Бранд Лора, също сподели видеото в своята история в Instagram с червено любовно сърце.< /p>

По-късно тя изтри публикацията.

Бранд също получи подкрепа от бившия водещ на Fox News Тъкър Карлсън, както и Тристан Тейт, братът на противоречивия влиятелен човек Андрю Тейт, който каза, че " не повярвах и на една дума от това".

Андрю Тейт, междувременно, повторно сподели публикация в X, която твърди, че Бранд получава „лечение с Андрю Тейт".

Влиятелят е чакащ процес в Румъния, обвинен в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група.

Тейт беше обвинен през юни, заедно с брат си Тристан и две заподозрени румънки. Те отричат ​​обвиненията.

Въпреки че обвиненията привлякоха вниманието на големи американски публични фигури като г-н Мъск и г-н Карлсън, те все още не са оказали толкова голямо въздействие в медиите в САЩ, колкото в Обединеното кралство.

Докато NBC и Washington Post отразяват опроверженията на Brand, наред с развлекателните сайтове E! и TMZ, историята е представена по-надолу в уебсайтовете им, докато влиятелният New York Times все още не е публикувал статия за твърденията.

Прочетете повече:
Комедийна звезда често е в центъра на противоречия
Шоуто на марката Radio X нарушава правилата за излъчване

Изображение: Марката рекламира автобиографията си „My Booky Wook“ през 2009 г. Снимка: AP

Умело призовава за бърз отговор на опасенията

Междувременно , министърът на външните работи на Обединеното кралство, Джеймс Клевърли, говори пред Sky News за опасностите от „резки разлики във властта“ след обвиненията срещу Бранд.

Той не коментира конкретно обвиненията, но каза пред Sunday Morning With Trevor Филипс: „Виждаме, че [остри разлики във властта] във филмовата индустрия, развлекателната индустрия и за съжаление, разбира се, седим в областта, в която работя по отношение на политиката, където имате много, много значителни разлики във властта, дълго работно време, хората в тази среда.

„Това абсолютно не е извинение за индивидуално лошо поведение и хората трябва да поемат отговорност за собственото си поведение.

„В тези среди аз мисля, че институционално трябва да сме особено бдителни.

„Трябва да сме сигурни, че правим всичко възможно, за да защитим хората, които имат по-малко власт от тези около тях.

„Трябва да отговорим на техните опасения много, много бързо, когато те бъдат подчертани.“

Изображение: Външният министър на Обединеното кралство, Джеймс Клевърли, беше попитан за обвиненията в Sky News

„Open secret on comedy chain“

Айеша Хазарика, телевизионен оператор и бивш съветник на лейбъристите, разказа в същото шоу за собствения си опит от работата с Бранд.

Тя каза: „Бях в комедийната верига горе-долу по същото време време като Ръсел Бранд, концертирах с Ръсел Бранд, ходих на редица негови шоута и беше публична тайна в света на комедията дълго време, че поведението му караше много жени да се чувстват дълбоко, дълбоко неудобно.

„Много комици говореха за това зад кулисите, но нямаха силата да направят нищо по въпроса.

„Виждаме тази история отново и отново, независимо дали е изследователи в парламента, млади продуценти в телевизията и радиоразпръскването.

„Трябва да имаме ситуация, в която вярваме на хората и имаме култура, при която, ако хората се изявят, те биват приемани на сериозно.“

Поведението на Бранд е „публична тайна“

BBC и Channel 4 отговарят на твърденията

В отговор на съвместното разследване, говорител на BBC каза: „Ръсел Бранд е работил за редица различни организации, от които BBC беше едно.

"Както е добре известно, Ръсел Бранд напусна BBC след сериозен редакционен пробив през 2008 г. - както и тогавашният контрольор на Радио 2.

"Обстоятелствата на нарушението бяха разгледани подробно по това време. Надяваме се, че това демонстрира, че BBC приема проблемите сериозно и е готова да действа.

„Наистина BBC еволюира през последователни години своя подход към това как управлява талантите и как се справя с оплаквания или проблеми повдигнати.

„Винаги ще изслушваме хората, ако излязат с някакви притеснения, по всеки въпрос, свързан с всеки човек, работещ в BBC, минал или настоящ.“

Изображение: Бранд беше женен към певицата Кейти Пери между 2010 г. и 2011 г.

Channel 4 заяви, че е „ужасен да научи за тези дълбоко тревожни обвинения, включително поведение, за което се твърди, че е имало в програми, направени за Channel 4 между 2004 г. и 2007 г.“.

< p>Излъчващият добави: „Ние сме решени да разберем пълната същност на случилото се.

„Извършихме задълбочени търсения на документи и не открихме доказателства, които да подсказват, че предполагаемите инциденти са били доведени до внимание на Канал 4.

„Ще продължим да преглеждаме това в светлината на всяка допълнителна информация, която получим, включително акаунтите на тези засегнати лица.“

Канал 4 каза, че ще поиска продуцентската компания, която е направила програмите, „за да разследва тези твърдения и да ни докладва своите констатации правилно и задоволително“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР