Изобилие от културни събития и цветно настроение ще предложи тазгодишното

...
Изобилие от културни събития и цветно настроение ще предложи тазгодишното
Коментари Харесай

Мариус Куркински представя юбилейния си спектакъл „Мариус 50“ на Аполония 2020

Изобилие от културни събития и цветно въодушевление ще предложи тазгодишното 36-о издание на обичания Фестивал на изкуствата Аполония. Редица концерти, спектакли и премиерни продукции ще озарят слънчевия Созопол от 1 до 6 септември. Цялата стратегия е налична в формалния уебсайт – www.apollonia.bg, а билетите за събитията са налични в мрежата на Eventim.

Един от специфичните акценти на Аполония 2020 е юбилейният театър на Мариус Куркински – „ Мариус 50 “. Талантливият артист ще показа по неповторим метод всички свои досегашни представления посредством събирателен моноспектакъл. Зрителите ще могат да се насладят на превъзходните му превъплъщения в „ Дон Жуан “, „ Черното пиле “, „ Песен на песните “ и доста други.
Впечатляващата кино и театрална стратегия ще бъде открита с премиерни и предпремиерни продукции като постановките „ Той е дяволът! ” с режисьор Здравко Митков и кино лентата „ Страх “ на Ивайло Христов. В двора на Художествената изложба ще бъде подредена фотографска галерия на журналиста Стефан Джамбазов в памет на Андрей Даниел. Там ще се проведат и литературните вечери, по време на които ще се състоят министър председателите на книгите „ Времеубежище “ на Георги Господинов, „ Земното благополучие ” на Георги Лозанов „ Сиянието на Златорог “ на Михаил Неделчев.

Друг акцент от програмата ще даде опция на публиката да чуе един от най-хубавите български рап реализатори – Ицо Хазарта, който ще извърши някои от най-емблематичните си шлагери като „ Имам човек “, „ Заради тебе “ и „ Браво “.
Дългоочакваният майсторски клас тази година ще бъде воден от огромния български бас Орлин Анастасов, като присъединяване ще вземе и съветската пианистка и диригент Лариса Габитова. За поредна година курсистите ще вземат участие в церемония концерт, като част от програмата на Фестивала.

Зрителите ще могат да се любуват на представленията на някои от най-емблематичните места в Созопол – Амфитеатъра, Художествената изложба и лятно кино „ Созопол “.

За Аполония: Празници на изкуствата Аполония са най-големият, дълготраен и огромен арт фестивал в България. Негов уредник е Фондация Аполония, основана през 1991 година Първото издание на Фестивала се организира през 1984 година Ежегодно сцените на Аполония в Созопол притеглят стотици актьори и хиляди фенове на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да запази културните обичаи, както и да поддържа нови гении в региона на всевъзможен тип изкуства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР