Износването на бебе не е никак лесна работа и изобщо

...
Износването на бебе не е никак лесна работа и изобщо
Коментари Харесай

6 симптома на ранния спонтанен аборт, за които всяка жена трябва да знае

Износването на бебе не е по никакъв начин лесна работа и въобще основаването на живот е огромна отговорност, тъй че е обикновено през главата на всяка жена да минават хиляди мисли или да се тревожи за спонтанните аборти.

В реалност ранните спонтанни аборти (загуба на бебето преди 20-тата седмица) се случват при към 10% от доказаните бременности.

Докато от време на време дамите могат да получават повтарящи се спонтанни аборти (два или повече поредни загуби на бременност - положение, което би трябвало да бъде тествано за съществена причина като генетични недостатъци или хронични заболявания), абортът е изолиран случай. Често следва сполучлива бременност.

Ако се притеснявате от нещо, неотложно се консултирайте с доктор, изключително в случай че имате някой от тези признаци...

1. Кървите много щедро

Да, кървенето е симптом на аборт, само че зависи от типа на кървенето. Ако е единствено зацапване, няма място за терзания. Тъй като оплодената яйцеклетка набъбва и се вгради в матката, може да имате леко зацапване. Също по този начин може да има леко кървене от разрастващата се плацента. Яркочервената кръв и изобилното кървене обаче са рискови и са признаци на аборт.

2. Имате доста огромни съсиреци и части тъкан

Докато някои типове кървене е обикновено, съществуването на съсиреци въобще не е обикновено. Ако забележите нещо по този начин, обадете се на доктор неотложно.

3. Болка и крампи като при Постановление на Министерски съвет

Когато става дума за конвулсии, менструалните крампи могат да бъдат изцяло естествени, защото матката стартира да се уголемява. Но при бременност спазмите може да са симптом за ранен импровизиран аборт. Кървенето и спазмите също могат да бъдат признаци на други проблеми, свързани с бременността, като извънматочна бременност. Така че, в случай че ви се случи нещо сходно, неотложно посетете доктор.

4. Болка в гърба

Точно като конвулсии, може да почувствате и болки в гърба, които могат да варират от лек до тежък дискомфорт. Въпреки това, това още веднъж може да е обикновено при естествената бременност. Но може и да е знак за проблем, тъй че още веднъж ще го кажем: посетете доктор.

5. Гинекологът не чува сърдечен темп

Да бъдем почтени, това не е признак, само че го загатваме, защото от време на време абортът няма никакви симптоми- просто лекарят не чува сърдечен темп.

6. Закъснява ви, само че в никакъв случай не ви закъснява нормално

Ако вашата менструация нормално идва като по часовник, само че ви е закъсняло много, може да сте претърпели аборт, без даже да сте разбрали за бременността. Този тип аборти са сред 50 и 75 % от всички аборти. Ако има лек аборт, то този тип е най-лекият, защото дамите постоянно не схващат, че въобще са били бременни и минават през това по-леко.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР