Износът от Германия за Русия започва да нараства през май,

...
Износът от Германия за Русия започва да нараства през май,
Коментари Харесай

Въпреки санкциите - износът от Германия за Русия нараства драстично през май

Износът от Германия за Русия стартира да нараства през май, макар глобите на Запада и всеобщото овакантяване на компании от Русия. Това оповестява Spiegel, базирайки се на данни на Федералната статистическа работа.

В резултат на първите западни наказания през март износът от Германия за Русия спадна с съвсем 60%, а през април даже с съвсем 10%.

През май той отбелязва фрапантен растеж с 29,4%.

От Федералната статистическа работа изясняват, че повишеният експорт се дължи главно на фармацевтичните артикули, които не са попадали под наказания, а резултатът се засилил още повече от повишаването им.

В същото време вносът от Руската федерация в Германия през май е намалял с 9,8% по отношение на април и възлиза на 3,3 милиарда евро. Най-голям дял от вноса се дължи на енергийни запаси и първични материали.

Най-големият покупател от Германия е Съединени американски щати - износът за Щатите през май се е нараснал с 5,7% и е в размер на 13,4 милиарда евро. Обемът на немския експорт за Китай е 8,7 милиарда евро, Англия - 5,8 милиарда, всички страни от Европейски Съюз - 67,5 милиарда, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР