Износът ни за Балканските страни през 2016 г. е в

...
Износът ни за Балканските страни през 2016 г. е в
Коментари Харесай

Износът ни за Балканските страни надхвърля 6,9 млрд. евро

Износът ни за Балканските страни през 2016 година е в размер на 6.9 милиарда евро. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на откриването на конференцията "Конфиндустрия Източна Европа - мотор на развиване ", проведена от сдружението на италианския бизнес в България и района.
"Около една четвърт от общия ни стокообмен е със прилежащите ни страни. Затова е значимо да приказваме повече за икономическото доближаване в района и да го използваме като основа за задълбочаване на партньорството и в други области ", сподели Александър Манолев. По думите му все още се регистрира повишен интерес от страна на български компании за развиване на активност в района с разкриване на офиси, индустриални бази, присъединяване в обществени търгове, инфраструктурни планове и други "Балканите имат голям стопански капацитет, а тематиката за тяхната интеграция е измежду главните цели на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ", добави той.

Страната ни ще се стреми да бъде балансьор и ще предизвиква задълбочаването на разговора както вътре в Съюза, по този начин и със страните от района, стана ясно от неговото изявление. "За нас е доста значимо партньорството с организации като Конфиндустрия, които имат построена представителна мрежа и които могат да бъдат самобитен мост за задълбочаване на икономическото съдействие ", сподели още Александър Манолев и цитира данни, съгласно които за последните 10 години директните чисти задгранични вложения от Италия у нас са позитивни в размер на над 1,5 милиарда евро. Той подчертава и че за държавното управление е главен приоритет България да продължи да се развива като атрактивна дестинация за вложения и показа част от ограниченията в тази посока - понижаване на административната тежест, тласъци и облекчения за капиталови планове, развиване на индустриалните зони, подготовка за световните процеси по цифровизация на стопанската система и други

В откриването на събитието присъединяване взеха и Н. Пр. Стефано Балди, дипломат на Италия в София, Мауро Мария Ангелини, ръководител на Конфиндустрия Източна Европа и Конфиндустрия Румъния, Мария Луиза Мерони, ръководител на Конфиндустрия България и други Участници в другите панели са Едоардо Гароне, ръководител на Техническа група по интернационализация на асоциациите към Конфиндустрия, Стамен Янев, изпълнителен шеф на Българска организация за вложения, Енрико Минити, основен действен шеф на УниКредит Булбанк, Джулио Бертола, виновен за външните връзки на Конфиндустрия Източна Европа и др.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР