Износът на зърно по море от Украйна беше спрян днес,

...
Износът на зърно по море от Украйна беше спрян днес,
Коментари Харесай

След атаката в Севастопол: Русия се оттегля от сделката за украинското зърно

Износът на зърно по море от Украйна беше спрян през днешния ден, откакто Русия прекрати присъединяване си в удивително съглашение от юли, което позволяваше жизненоважните доставки.

Споразумението разреши износа на над 9 млн. тона украинско зърно, договорката трябваше да бъде подновенана 19 ноември.

Москва реши да спре присъединяване си в така наречен зърнена договорка поради съботните офанзиви против нейните кораби в Севастопол. Руската войска съобщи, че е " унищожила " 9 въздушни безпилотника и 7 морски при офанзива против пристанището.

Отговорът на Украйна

Преустановяването от Русия на присъединяване ѝ в съглашението за износа на зърно през Черно море изисква безапелационен интернационален отговор от страна на Организация на обединените нации и Групата на 20-те най-развити стопански системи в света (Г-20), съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

Във видеообръщение той упрекна Москва, че се пробва по неестествен метод да провокира апетит в Африка, Близкия изток и Южна Азия.

Украйна неведнъж е заявявала, че желае да си върне Крим, който беше окупиран от Русия от 2014 година насам. Град Севастопол на полуострова е значим за Москва като база на Черноморския флот. Отново и още веднъж полуостровът е разтърсван от детонации, за които Русия упреква Украйна.

Въпреки че войната продължава да попречва износа, Украйна е изнесла съвсем осем милиона тона храна по море след влизането в действие на съглашението за зърното, сподели неотдавна Зеленски. 60% от товара е отишълв Африка и Азия.

Руското министерство упрекна Англия

По-рано съветското министерство упрекна Англия, че взе участие както в офанзивите в събота против Черноморския флот в Севастопол, по този начин и в детонациите на " Северен поток " в края на септември. Твърденията бяха отхвърлени отот Лондон.

" За да отвлече вниманието от пагубното си отношение към противозаконното навлизане в Украйна, съветското министерство на защитата прибягва до разпространяване на погрешни изказвания с епични размери ", съобщи английското министерство на защитата в Туитър.

Русия изиска Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да се събере на съвещание в понеделник поради офанзивата против Черноморския флот.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР