Износът на зърно от украйна е спаднал с 55,5 на

...
Износът на зърно от украйна е спаднал с 55,5 на
Коментари Харесай

Зърненият износ на Украйна е спаднал с 55,5 на сто през юни


Износът на зърно от украйна е понижен с 55,5 на 100 до 777 000 тона за първите 20 дни на юни по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данни на министерството на селското стопанство, представени от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6067
Изнесени са били 689 000 тона царевица, 63 000 тона пшеница и 21 000 ечемик, оповестява Българска телеграфна агенция.

До началото на съветската инвазия Украйна изнасяше по към 6 милиона тона зърно месечно, а по-късно - по към 1,7 милиона тона.

Спадът се дължи основно на блокираните или завладяни от Русия украински пристанища на Черно и Азовско море и пранасочването на потоците зърно по суша или към дребните пристанища на р. Дунав.

Очаква се износът на Украйна до края на месеца да доближи 2 милиона тона, превозени по суша и вода, съобщи първият заместник-министър на селското стопанство на страната Тарас Висоцки, представен от Ройтерс.

" Динамиката е позитивна, само че 2 милиона тона са максимумът, който може да бъде изнесен по съществуващата наземна инфраструктура ", съобщи той по украинската национална телевизия. По думите му през блокираните от съветския флот украински пристанища е допустимо да се изнасят по 5 милиона тона зърно на месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР