Износът на Япония регистрира спад за десети пореден месец към

...
Износът на Япония регистрира спад за десети пореден месец към
Коментари Харесай

Износът на Япония спада за 10-и пореден месец

Износът на Япония записва спад за десети следващ месец към края на месец септември, оповестява Associated Press. Това идва на фона на слабото търсене от страни като Китай, Южна Корея и други азиатски пазари.

Според данните задълбочаващото се комерсиално напрежение сред Съединени американски щати и Китай рефлектира отрицателно върху търговията на Япония. За неприятните резултати безспорно способства и дипломатическата рецесия с Южна Корея, която също се разраства.

Министерството на финансите осведоми, че комерсиалният недостиг през месец септември възлиза на 1,1 милиарда $.
 Износът и инфлацията в Япония с нови дъна през август
Износът и инфлацията в Япония с нови дъна през август

Очаква се Bank of Japan да усили количествените удобства през идната седмица

Износът на страната е понижен с 5,2% по отношение на същия месец на 2018 година на фона на по-малките доставки на техника и авточасти. Вносът на страната е понижен с 1,5%.

Спрямо година по-рано износът единствено към Съединени американски щати е понижен с близо 8%, до момента в който вносът е намалял с 12%.

Търговският недостиг е отражение на продължаващите проблеми в мощните азиатски пазари, пояснява икономистът от HIS Markit Харуми Тагучи.

" Отшумяха рисковете, че износът ще намалее фрапантно, само че ще би трябвало време, преди износът да може да се възвърне доста ", уточни анализаторът.

По думите му комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай се усеща в целия район, допринасяйки за по-лоши резултати на производителите в разширени вериги за доставки. Спорът с Южна Кория пък прибавя в допълнение неустановеност.
 Как държавните тласъци доведоха до застоялост в Япония
Как държавните тласъци доведоха до застоялост в Япония

Продуктивността и пенсиите в стопанската система се намалиха, защото не беше разрешено на рецесията да ликвидира неправилните вложения, счита икономист
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР