Износът на уиски от САЩ се е сринал през втората

...
Износът на уиски от САЩ се е сринал през втората
Коментари Харесай

Износът на уиски от САЩ е намалял заради по-високите мита

Износът на уиски от Съединени американски щати се е сринал през втората половина на 2018 година, поемайки удара на по-високите мита, наложени от комерсиалните сътрудници на страната след митата на президента Доналд Тръмп върху стоманата и алуминия, разгласи работеща в промишлеността група в четвъртък.
Канада, Китай, Мексико и Европейският съюз постановиха през предходната година вносни мита, вариращи от 10 до 25%, върху американското уиски и бърбън. Това е довело до 11-процентов спад на износа на уиски от Съединени американски щати през второто полугодие на годишна база, сочи отчет на Distilled Spirits Council, представен от Reuters.
През първите шест месеца на 2018 година износът на уиски се е нараснал с 28% по отношение на същия интервал на 2017 година, частично подсилен от компании, като производителя на Jack Daniels Brown-Forman Corp, избързали с интернационалните си доставки, изключително към Европа, преди митата да влязат в действие.
За цялата 2018 година износът на уиски се е нараснал с 5,1% до 1,18 милиарда $, което съставлява доста закъснение по отношение на 16-процентовия растеж от 2017 година
Износът към Европейския съюз се е свил с 13,4% през втората половина на годината след растеж от 33% през първите шест месеца.
Европейският съюз, който наложи 25-процентно мито върху американското уиски, е най-големият пазар за спиртните питиета, формирайки съвсем 60% от общия експорт, показва организацията.
По-рано през март Brown-Forman съобщи, че поемането на разноските от митата на основни европейски пазар е главната причина за спада на маржа на брутната облага за третото тримесечие.
Компанията сподели още, че продажбите ѝ ще поемат удар и през 2019 година, в случай че митата останат в действие.
„ Вредите за износа на американско уиски в този момент се усилват и това са индиректен вреди от продължаващите световни търговски разногласия “, съобщи основният изпълнителен шеф на Distilled Spirits Council Крис Суонгър.
Общият експорт на спиртни питиета от Съединени американски щати се е нараснал с 9,5% до 1,8 милиарда $ през 2018 година, само че се е забавил по отношение на 2017 година, демонстрира още отчетът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР