Износът на стоки от Великобритания за Европейския съюз достигнаха до

...
Износът на стоки от Великобритания за Европейския съюз достигнаха до
Коментари Харесай

Износът на Великобритания за ЕС отново е на нивата от преди Брекзит

Износът на артикули от Англия за Европейския съюз доближиха до равнищата от преди Брекзит за втори месец през юни, половин година откакто Лондон и Брюксел скъсаха с околните си търговски връзки, съобщи Блумбърг.

Обединеното кралство е изнесло артикули за общо 14,3 милиарда паунда за Европейски Съюз и е внесло такива за 19,1 милиарда паунда от блока, демонстрират данните на Службата за национална статистика (ONS).

Дефицитът на Англия с 27-те страни членки на Европейски Съюз е повишен със 7,4% спрямо месец май.

Променящите се трендове в търговията на Обединеното кралство с Европейски Съюз и останалата част на света ще покажат дали плана на държавното управление за така наречен „ Глобална Англия “, която разчита по-малко на търговията с Европа, ще бъде сполучлив.

Според специалисти цялостният резултат от Брекзит върху английската стопанска система няма да се материализира в скоро време.

Въпреки неприятният старт на годината, износът на Англия за Европа се е възстановил в по-голямата си част, въпреки че той изостава спрямо по-широкото възобновяване на световната търговия, разяснява икономистът от ING Джеймс Смит. „ Това допуска, че бизнесите се приспособяват към новите процеси, въведени след излизането на Англия от Европейски Съюз “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР