Износът на стари дизелови автомобили от Германия през текущата година

...
Износът на стари дизелови автомобили от Германия през текущата година
Коментари Харесай

Германия изхвърля старите дизели: Колко точно изкупиха в България?

Износът на остарели дизелови коли от Германия през настоящата година е скочил с над 20%, до 239 541 автомобила. Това оповестиха анализаторите от отдела за приложна логистика към Университета по приложни науки  " Вюрцбург-Швайнфурт ", подготвили проучването на пазара дружно с Асоциацията на европейския бизнес, написа auto.blitz.bg. 

Рязко са се нараснали доставките на въпросните коли в Украйна (+136%), на второ място се подрежда Хърватия с растеж от 89,6%, а на трето място се подреждат България (+27,7%) и Румъния (+26,8%). Анализаторите се базират на данните от Федералното статистическо ръководство на Германия, пише Automobilwoche.

След абсурда с дизела и намаляването на известността на дизеловите коли за Германия става все по-трудно да осъществя тези коли и на вътрешния пазар. Интересът към тях отслабва, дилърите оповестяват за понижаване на цените, по тази причина експортните доставки ще се усилват и в бъдеше. 

" Освен страните от Европейски Съюз: Хърватия, Словения, България и Румъния, старите дизели се изпращат още в Украйна, очевидно, поради разпоредбите за свободен импорт и релативно ниските мита за коли втора ръка на коли от Европейски Съюз от 7.3% ", счита Кристиан Киле, професор в отдела за приложна логистика в немския университет. Той отбелязва, че в по-слабо развитите европейски страни дизеловите коли от Германия съставляват сериозен интерес за водачите на първо място поради доста ниските цени. 

Киле също отбелязва, че става дума точно за поддържани коли " с мръсни " изгорели газове. Съвременните и " усъвършенствани " дизелови коли намират клиенти на по-взискателните пазари на Испания, Австрия и Франция. 

Трябва да се означи, че към пазарите с висока техническа просветеност износът на дизелова техника от Германия понижава. Например в Норвегия доставките са спаднали с 26.6%, в Швейцария с 19.7%, а във Финландия с 9%. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР