Износът на Швейцария на военна продукция, включително оръжия и боеприпаси,

...
Износът на Швейцария на военна продукция, включително оръжия и боеприпаси,
Коментари Харесай

Неутрална Швейцария изнася оръжие за 58 страни, начело с Германия

Износът на Швейцария на военна продукция, в това число оръжия и муниции, възлиза на общо 697 милиона франка (повече от 787 милиона долара) през 2023 година, което обаче е с 27% по-малко от индикатора за 2022 година.Най-големите купувачи на швейцарска военна продукция са: Германия, Дания, Съединени американски щати, Саудитска Арабия и Румъния, заяви швейцарското държавно управление - Федералният съвет.

" През 2023 година швейцарските компании са изнесли военни материали на обща стойност 696,8 милиона франка в 58 страни, въз основа на позволения, издадени от Държавния секретариат по икономическите въпроси (SECO), което подхожда на спад от към 27% спрямо миналата година ", се споделя в известието.

Петте най-големи страни вносителки на военна продукция от Швейцария, включват: Германия с доставки на стойност 168,5 милиона франка (около 190,5 милиона долара), Дания (над 83 милиона долара), Съединени американски щати (над 61 милиона долара), Саудитска Арабия (над 60 милиона долара) и Румъния (около 45 милиона долара).

Основните интервенции по износа се отнасят за доставки на: разнообразни типове и детайли муниции за Германия (за към 111 милиона долара); колесна бронирана техника и аварийни елементи за нея за Дания (за повече от 61 милиона долара); муниции за системи за противовъздушна защита за Саудитска Арабия (за над 45 долара); колесна бронирана техника и аварийни елементи за нея за Румъния (около 45 милиона долара); и муниции за Холандия (за към 30 милиона долара).

От швейцарското държавно управление разясняват, че от 2014 година Швейцария ползва законодателство за неутралитет във връзка с Русия и Украйна и затова " не може да удовлетвори претенции на Украйна за доставки на създадена в Швейцария военна техника, до момента в който Украйна е въвлечена в интернационален въоръжен спор ".

Критериите, планувани от швейцарското законодателство, " изключват доставката на военна техника за страни, участващи във въоръжен спор ", обобщават от държавното управление.
 Управителят на Централната банка на Швейцария напуща поста - след 12 години отпред
Управителят на Централната банка на Швейцария напуща поста - след 12 години отпред

Томас Джордан ръководеше финансовата институция по време на плевел период
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР