Износът на руски суров петрол за Индия се е увеличил

...
Износът на руски суров петрол за Индия се е увеличил
Коментари Харесай

Русия се превръща в един от най-големите доставчици на петрол за Индия

Износът на съветски недопечен нефт за Индия се е нараснал до 277 000 барела дневно (бр. ) през април спрямо 66 000 бр. дневно, регистрирани през предходния месец, оповестява Ройтерс, базирайки се на данни, предоставени от търговски източници.

Този скок усили каузи на съветския недопечен нефт в покупките на Индия до рекордните 6 %, с което Русия се трансформира в четвъртия по величина снабдител за страната. Индия е на трето място в света по ползване и импорт на нефт.

Санкциите на Запада против Москва дадоха опция на индийските рафинерии да усилят покупките на съветски нефт на по-ниски цени, защото някои европейски клиенти заобикалят съветския недопечен нефт.

Индийската петролна корпорация, най-голямата рафинерия в страната, закупи първия си съветски товар с нефт Arco през март.

 

" Цените на съветския недопечен нефт Urals спаднаха внезапно заради глобите против Русия, до момента в който казахстанският недопечен нефт CPC бе подложен на напън, защото се товари от съветско пристанище ", съобщи Ехсан Ул Хак, анализатор в Refinitiv, представен от Ройтерс.

Междувременно делът на африканския нефт в общия импорт на нефт в Индия понижа до към 6% през април от 14,5% през март, до момента в който доставките от Съединени американски щати понижиха съвсем на половина до 3%. Класовете от Азербайджан, Русия и Казахстан дружно съставляват към 11% от импортирания в Индия нефт през април спрямо към 3% през март.

Заради по-големия импорт от Русия делът на ОПЕК в задграничните доставки за Индия спадна до рекордно ниско равнище през април.

По предварителни данни на Refinitiv покупките на нефт от Русия в Индия ще продължат да се усилват до към 487 500 този месец, защото рафинериите са нараснали вноса.

 

Снимка: CNN

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР