Износът на петрол от Иран ще се свие в много

...
Износът на петрол от Иран ще се свие в много
Коментари Харесай

Износът на ирански петрол ще се свие много повече от очакваното

Износът на нефт от Иран ще се свие в доста по-голяма степен, в сравнение с са очаквали специалистите, в навечерието на влизащите в действие през ноември американски наказания, наложени от президента Доналд Тръмп на Техеран. Това оповестява The Wall Street Journal, базирайки се на лични източници.

По данни на изданието износът на иранско „ черно злато “ ще намалее с една трета през септември, защото транспортните компании все по-често отхвърлят да го транспортират в очакване на глобите. Експертите не се наемат да предвиждат последствията от забележителното понижаване на иранския нефт на международния пазар.

Националната иранска петролна компания чака, че през идващия месец експортът на петрол ще се свие с 1,5 милиона барела на ден от 2,3 милиона през юни. По-рано специалистите предвидиха, че този спад ще бъде към 1 милион барела до края на тази година. В момента те не изключват, че това към този момент се е случило. Техеран към момента не е оповестил формалните данни за износа през август, както и прогнозите за септември.

През май американският президент Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон излиза от нуклеарната договорка с Иран, която ограничаваше нуклеарните разработки на Ислямската република в подмяна на анулацията на интернационалните наказания. Тръмп даде обещание освен да възобнови старите, само че и да вкара нови наказателни ограничения против Техеран. Част от тях влязоха в действие на 7 август, включвайки автомобилостроенето, покупката и продажбата на злато и редица метали. Ограниченията за експорт на петролни артикули влизат в действие на 5 ноември.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР