Износът на Китай се е увеличил със 7,2 процента през

...
Износът на Китай се е увеличил със 7,2 процента през
Коментари Харесай

Износът на Китай е нараснал с над 7% през юли

Износът на Китай се е нараснал със 7,2 % през юли по отношение на същия месец на предходната година, давайки позитивен сигнал за възобновяване на стопанската система от пандемията, оповестиха международните организации.

Това е най-бързият напредък на индикатора от 7 месеца.

Продажбите за Съединени американски щати са скочили с 12,5 % макар продължаващата митническа война с Вашингтон, сочат данни на китайските митници, представени от Асошиейтед прес. Стокообменът сред двете международни сили обаче за първите седем месеца на годината се е свил с 6,4 % на годишна основа до 288,99 милиарда $.

Като цяло размерът на износа на Китай е достигнал 237,6 милиарда $. Вносът е намалял с 1,4 % до 175,3 милиарда $.

Китай, откъдето стартира пандемията от Ковид-19, бе първата стопанска система, която вкара строги ограничавания за публичния живот и бизнеса в опит да спре разпространяването на патогена. Тя бе и първата, която възобнови интензивността, откакто управляващите оповестиха победа над ковид през март.

Китайската стопанска система, която е втората най-голяма в света, набъбна с 3,2 % на годишна основа през трите месеца до края на юни, след отварянето на фабрики и магазини. През предходното тримесечие бе регистриран стопански спад от 6,8 %.

Китайският експорт се е възстановил по-бързо от общия международен индикатор, което указва, че китайските производители завземат пазарен дял от съперниците си в страни, които може би още са в режим на ограничавания, възпрепятстващи търговията.

Износът за Съединени американски щати е повишен до 43,7 милиарда $, а вносът на американски артикули се е повишил с 3,6 % до 11,3 милиарда $.

Търговският остатък на Китай, който е политически сензитивна тематика, се е равнявал на 62,3 милиарда $.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР