Износът на храни и напитки от Великобритания за Европейския съюз

...
Износът на храни и напитки от Великобритания за Европейския съюз
Коментари Харесай

Износът на храни и напитки за ЕС от Великобритания се срина със 75%

Износът на храни и питиета от Англия за Европейския съюз е понижен със 75.5% през януари, оповестиха от Федерация "Хранителна и питейна индустрия ", съобщи "Ройтерс ".
Организацията отбелязва, че най-сериозно обиден е комерсиалният кулоар към Ирландия. През януари 2020 година Ирландия бе най-големият пазар за Англия, като представляваше към 18% от общия експорт на храни и питиета. На годишна база спадът е единствено 5%.
Като съществени аргументи за внезапния спад се показват предварителното запасяване преди Брекзит, пандемията от ковид и новите нетарифни бариери, които изключително тежко засягат по-малките производители.
Предупреждава се, че в случай че не се вземат решения, експортьорите в Европейски Съюз ще се изправят пред същите усложнения, когато във Англия влязат новите гранични правила през 2022 година
По-рано този месец бе обявено, че търговията сред Европейски Съюз и Англия е изключително тежко наранена през януари, като цяло износът е понижен с 40.7% през януари по отношение на декември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР