Износът на електроенергия от Русия през периода януари - август

...
Износът на електроенергия от Русия през периода януари - август
Коментари Харесай

Русия е удвоила износа на електроенергия от началото на годината

Износът на електрическа енергия от Русия през интервала януари - август 2021 година се е нараснал 2,3 пъти в съпоставяне със същия интервал на предходната година и доближи 14,8 милиарда kWh. Това се показва в материалите на Централната диспечерска администрация (ЦДГ) на горивно-енергийния комплекс, предава.

Доставките на електрическа енергия за експорт през август 2021 година са се нараснали 4,6 пъти на годишна база и възлизат на 2,3 милиарда kWh.

Според данните, от началото на годината Русия е внесла 0,9 милиарда kWh електрическа енергия, а през август - 0,1 милиарда kWh.

Производството на електрическа енергия в Русия за интервала от януари до август 2021 година нараства с 6,3% в съпоставяне със същия интервал на предходната година и възлиза на 734,6 милиарда kWh. 

Консумацията на сила за осем месеца на 2021 година се е нараснала на годишна база с 5,4%, до 719,6 милиарда kWh. Производството на електрическа енергия в Европейска икономическа общност на Русия възлиза на 723,9 милиарда kWh, което е с 6,4% повече от година по-рано.

В същото време, през август, съгласно Централното диспечерско ръководство на горивно -енергийния комплекс, размерът на производството е достигнал 85,8 милиарда kWh (+ 7,5% по отношение на август 2020 г.), а размерът на потреблението е достигнал 83,6 милиарда kWh (+ 6,4% ). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР