Износът на дизелово гориво от Русия за Съединените щати достигна

...
Износът на дизелово гориво от Русия за Съединените щати достигна
Коментари Харесай

САЩ внасят рекордно количество дизел от Русия

Износът на дизелово гориво от Русия за Съединените щати доближи най-високото равнище от три години насам през януари. Причината е мразовитото време в североизточната част на страната, което увеличи търсенето на гориво, употребявано за отопление, написа Oil Price.

Около 1,5 милиона барела дизел сега пътуват от Русия за Съединените щати. Поръчката би трябвало да дойде до края на този месец, написа Bloomberg, базирайки се на данните на Vortexa.

Увеличението на доставки на съветски дизелово гориво идват на фона на ниските запасите от горива на източното крайбрежие на Съединени американски щати. Към момента те са на най-ниското равнище от осем години насам, а търсенето е най-високо от 2018 година насам.
 Цената на американския нефт надвиши $90 за първи път от 2014-а
Цената на американския нефт надвиши $90 за първи път от 2014-а

Пазарът продължава да се поддържа от опасения за незадоволително предложение

В същото време потенциалът на рафинериите в тази част на страната се свива, поради незадоволителни облаги и редица повреди. Така районът става подвластен от импорт.

Съединени американски щати опира до съществено количество импорт от Русия, поради няколко фактора. Канада затвори рафинерии в източната част на страната при започване на пандемията, другият основен снабдител Европа е прекомерно ангажиран със своите енергийни проблеми, с цел да може да изпрати няколко милиона барела дизел, съгласно отчет на Reuters.

Сериозното търсене на нефт в Съединени американски щати е явно, в случай че вземем поради последните придвижвания в West Texas Intermediate. Местният бенчмарк надвиши 92 $ за барел тази седмица за първи път от 2014 година Причината е в опасенията за нова студена вълна в Тексас, която може да удари производството и да понижи така и така лимитираните доставки на нефт в международен мащаб.

Геополитическата обстановка към Украйна също е фактор за повишаване на цените. Според Goldman Sach петролът се е запътил към 100 $ барела, а J.P. Morgan счита, че може да стигне цени от 120 $ за барел, в случай че спора към Украйна-Русия ескалира.
 Венецуела желае още веднъж да си върне позициите в производството на нефт. Китай е подготвен да й помогне
Венецуела желае още веднъж да си върне позициите в производството на нефт. Китай е подготвен да й помогне

Страната има основни партньорства с Китай и Русия и преодолява глобите на САЩ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР