Износът на бройлери от САЩ за първите три тримесечия на

...
Износът на бройлери от САЩ за първите три тримесечия на
Коментари Харесай

Американският износ на бройлери отбеляза исторически връх

Износът на бройлери от Съединени американски щати за първите три тримесечия на 2022 година доближи исторически връх по размер и стойност, съгласно нови търговски данни, оповестени от Министерството на земеделието на Съединени американски щати, оповестява agrozona.bg.

Износът на бройлери за първите три тримесечия на тази година е 2 815 978 метрични тона, което е растеж от 5,0 % по отношение на същия интервал на предходната година, до момента в който цената на износа доближи 3,96 милиарда $, което е растеж от 20,6 %. 

От общата доставка 57,4 %, или 1 616 165 метрични тона, са изпратени до шестте водещи пазара, в това число Китай, Мексико, Куба, Тайван, Филипините и Канада.

Китай, Тайван, Конго (Бразавил), Филипините, Грузия, Ангола, Туркменистан, Гамбия, Сингапур, Габон, Мавритания, Бенин и Канада също демонстрират голям растеж в износа на бройлери по отношение на същия интервал на предходната година.

Китай оглавява всички останали експортни пазари на Съединени американски щати във връзка с износа на бройлери както по размер, по този начин и по стойност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР