Изневярата винаги боли, когато бива разкрита. Изневеряваме, изневеряват ни, а

...
Изневярата винаги боли, когато бива разкрита. Изневеряваме, изневеряват ни, а
Коментари Харесай

Високите и интелигентните изневеряват повече

Изневярата постоянно боли, когато бива разкрита. Изневеряваме, изневеряват ни, а идващите ни взаимоотношения непроменяемо биват белязани по един или различен метод от изневярата. Можем ли да се предпазим от нея и има ли знаци, които биха ни подсказали, че сътрудникът ни е податлив към любовни измами?

В идващите редове споделяме някои резултати от изследвания. Не забравяйте, че това въпреки всичко са статистически данни, изневярата е персонален избор.

Предишни изневери

Според учените, има редица фактори, които могат да повлияят на държанието ни в любовните връзки, а предходните изневери са един от тях. Хората, които са основали нова връзка, само че са изневерявали на предходния си сътрудник, най-вероятно няма да бъдат правилни и в новите си взаимоотношения. Обикновено те не правят оценка връзките си и са подготвени още веднъж да се оставят на изкушението.

Висока позиция

Личностите, които заемат по-висока позиция в служебната подчиненост, без значение от какъв пол са, става известно са по-податливи на изневери. Това умозаключение е направено от учени от университета в Тилбург. Според психолозите, хората на лидерски позиции са по-уверени в себе си, елементарно споделят с противоположния пол, не се опасяват да бъдат сами.

Липса на власт и самочувствие

Интересно изследване демонстрира, че мъжете, които печелят по-малко от партньорките си и не заемат влиятелни работни места, са по-склонни към невярност. Това е по този начин, тъй като такива мъже се усещат застрашени и са склонни да покажат своята неустрашимост по различен метод. Разбира се има и изключения.

Ако безименният пръст е по-дълъг от показалеца

Учени от Университета в Оксфорд са провели изследване измежду 600 души, на които са били измерени дължините на показалците и безименните пръсти. В резултат на това, откриват, че колкото по-къс е показалецът по отношение на безименния, толкоз по-високо е равнището на тестостерон, което се образува още в утробата. Това важи и за двата пола.

От предходни изследвания откривателите към този момент са знаели, че по-високите равнища на феталния тестостерон могат да бъдат свързани с по-голяма независимост в интимни връзки. Разбира се, това не е прецизен знак. От друга страна, в случай че дължините на тези два пръста са почти идентични, по-малко евентуално е сътрудникът да изневери.

Възраст 29, 39, 49 години за мъжете

Според изследване, в което обект на учените са били уеб сайтове за запознанства, мъжете на възраст 29, 39 и 49 са по-склонни да водят паралелни взаимоотношения от мъжете на друга възраст. Психолозите изясняват това с обстоятелството, че всяка от тези възрасти е нова граница или избран крайъгълен камък в живота, който нормално е свързван със съществени промени. Желанието за смяна е по-голямо, в това число и в леглото, като е допустимо да има и възрастови рецесии, които да тласнат мъжа към невярност.

Ръст при мъжете

Високите мъже са по-малко правилни на половинките си и учените считат, че това се дължи на тяхното самочувствие, което ненапълно се дължи на високия им растеж и убедеността им, че са задоволително привлекателни.

Повечето дами избират високи мъже за сътрудници. От друга страна, мъжете с по-нисък растеж постоянно се съпоставят с по-високите и защото се стремят да намерят подобаваща половинка, са по-склонни да бъдат правилни, с цел да запазят взаимоотношенията си.

Високо IQ

Мъжете и дамите с по-висок коефициент на просветеност е по-вероятно да изневерят на половинката си, тъй като нормално са по-привлекателни и имат по-голяма финансова самостоятелност от по-малко интелигентните хора. Въпреки че доста хора имат вяра, че интелигентните се придържат към един сътрудник, в действителност умните персони знаят по какъв начин да водят паралелни връзки, в случай че решат да изневерят на сътрудниците си.

Източник: Az-jenata

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР