Изневярата е едно от онези неща, които плашат много хора,

Изневярата е едно от онези неща, които плашат много хора, ...

Грозноватите жени изневеряват по-често.


Изневярата е едно от онези неща, които плашат много хора, намиращи се в дълготрайна връзка. Идеята, че партньорът им може да ги мами с друг, е сред най-често срещаните страхове, дори повечето хора да не си признават.

Сега, ново американско изследване дава малко повече яснота около най-често срещаните фактори, които може да се предвидят изневярата, пише британският вестник Mirror.

Според изследователския екип от университета във Флорида, сред най-силните показатели са възрастта, привлекателността и сексуалното удовлетворение.

Екипът установил, че по-непривлекателните жени са по-склонни да изневеряват на мъжете си, анализирайки поведението и отношенията на 233 двойки младоженци, сключили брак най-много преди 3,5 години.

По време на наблюденията си екипът документирал подробно техните отношения, интересувайки се от фактори, като удовлетворение от семейния живот, изневерявали ли са си и още ли са заедно.

Анализите разкрили, че по-младите хора и онези, които не са доволни от връзката си, са по-склонни да подведат партньора си.

Изненадващо, мъжете и жените, които били доволни и харесвали секса с половинката си, също били по-склонни към изневяра. Според учените това се дължало на факта, че те имат положително отношение към секса като цяло и заради това го търсят и другаде, независимо от чувствата, които изпитват към своя избраник.

Привлекателността се оказала друг основен фактор, който говори за невярност. По-малко привлекателните жени се оказали по-неверни от красавиците. Резултатите от проучването показали също, че съпрузите на грозноватите дами също изневеряват по-често.

По отношение на мъжете, проучването установило, че онези, които преди брака си са имали повече сексуални, също имат склонност да се поддават на авантюри. За жените обаче, важало обратното.

Източник: fakti.bg