Изневярата е една от най-често обсъжданите теми, когато става въпрос

...
Изневярата е една от най-често обсъжданите теми, когато става въпрос
Коментари Харесай

Учените разкриват защо изневеряваме

Изневярата е една от най-често обсъжданите тематики, когато става въпрос за любовта. Защо изневеряваме? Вижте какво считат психолозите.

Липса на прочувствена фамилиарност
Интимността не е единствено в спалнята. Тя е положителната връзка, откритостта, прочувствената непосредственост. Според женското схващане, мъжете изневеряват, когато главният им претекст е сексът. Но в книгата „ The Truth about Cheating “ създателят, който е и сватбен съветник, споделя че 47% от клиентите му от мъжки пол, които изневеряват, приказват за неналичието на прочувствена непосредственост. Разбира се, мъжете биха могли да усложнят нещата, защото те са по-малко склонни да демонстрират своите страсти, а по този начин половинките им да пропуснат обстоятелството, че се нуждаят от вниманието и поддръжката им. Ситуацията става по-трудна, тъй като мъжете не обичат да демонстрират възприятията си, а дамите могат да пропуснат обстоятелството, че нейният обичан има потребност от поддръжка. Тя може да го забележи по-късно или даже да го пренебрегва.

Предишен „ опит “
Ако някой към този момент е имал опит с изневярата в една връзка, има огромна възможност да постъпи по същия метод и със идващ сътрудник. Също по този начин, хората в обкръжението също могат да повлияят на това дали ще изневерим или не. Ако приятелите на един мъж не са моногамни, вероятността и той да изневери на половинката си е огромна.

Скука във връзката
Друга причина, която може да сътвори мотив за невярност в една връзка е скуката в нея. Липсата на хубави и ярки моменти, нормално тласка повече мъжете в неверна посока или към 70%, съгласно изследване.

Голям интерес към обществените мрежи
Да, обществените мрежи могат да „ възпламенят фитила “ на изневярата, изключително в случай че единият сътрудник е по-активен в тях. Тази взаимозависимост буди интерес към доста хора, което най-малкото отваря интерес за флирт, а флиртът без секс също е тип невярност.

Желание за адреналин
Друга причина съгласно учените, която ни тласка към невярност е адреналинът. Някои хора, просто не биха могли да си показват живота си без адреналина, който съпровожда изневярата. Мисълта че може всеки миг да бъде разкрита аферата им, покачва още повече желанието да я случат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР