Изнесоха извън София авиационната бомба от Втората световна война, която

...
Изнесоха извън София авиационната бомба от Втората световна война, която
Коментари Харесай

Авиационната бомба от Втората световна война изнесена извън София

Изнесоха отвън София авиационната бомба от Втората международна война , която беше открита при строителна активност в центъра на столицата , оповестиха от военното министерство.

 Движението в центъра на София е възобновено
Движението в центъра на София е възобновено

Временно беше спряно придвижването поради остаряла авиационна бомба

В интервенцията участваха профилирани екипи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили.

Военнослужещите от състава на военното формирование на Сухопътните войски в Горна баня и от авиобаза Крумово в 18.30 ч. направиха разузнаване на боеприпаса, открит при изкопни работи за градежа на метрото в региона на столичния бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " № 82. Установено е, че това е осколъчнофугасна 220-килограмова авиационна бомба от времето на Втората международна война , прецизират от министерството.

В 19.00 ч. профилираните екипи направиха превозване на авиобомбата. Военнослужещи от Военна полиция обезпечават конвой за сигурност при превозването.

Авиобомбата ще бъде унищожена на следващия ден в регион , отвън обитаеми места, на полигона в Сливница.

Действията на профилираните екипи се управляват от полковник Йорданов - шеф на бранш " Инженерни войски " от командването на Сухопътните войски.

Военният министър Красимир Каракачанов на място благодари на военнослужещите за бързата и навременна реакция . Въпреки настъпилата мрачевина с професионалните си дейности те съумяха бързо да извлекат бомбата и да я транспортират отвън София. Това даде опция на евакуираните в околните блокове поданици да се приберат в жилищата си, допълват от ведомството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР