Изненадващо за всички, протестът Против системата в Благоевград, който трябваше

...
Изненадващо за всички, протестът Против системата в Благоевград, който трябваше
Коментари Харесай

Протестът в Благоевград със странен ход – малко хора излязоха днес, а не както казаха - утре

Изненадващо за всички, митингът " Против системата " в Благоевград, който трябваше да се организира на следващия ден, стартира през днешния ден. За това разясниха уредниците на митинга в мрежата, като за начален час бе даден 10:00 часа през днешния ден. Учудващо или не, на шествието се събраха единствено към 30 души, които се насочиха към Полигона в града. Засега няма блокиране на пътни артерии, тъй като жандармерия пази да няма обсада на Е79.
Жандармерия и полиция са окупирали целия град. Официалното съобщение до полицията е, че митингът остава в ход за на следващия ден, от 18:30 часа. Днес пък се чакат нови блокади в Югозапада, откакто Банско и Разлог се сплотиха в общ митинг от 12:00 часа на пътя за комплекс " Реденка " край Разлог. Запознати разясняват, че се чакат още веднъж блокади на основен път Е79.
" Приятели, Сънародници, Българи,
Опитаха се да ни очернят, пробваха се да ни създадат партийци, пробваха се да ни изкарат анархисти, опитите им са несполучливи. Нека да бъде ясно на всички, че ние уредниците на митингите, поддържаме връзка и знаем кой, какъв е и от къде е! Никога до момента не допуснахме, сред нас да се наместят партии и политически обвързани лица, както и няма да допуснем партия да яхне митинга ни.

Тези лицемерни самозванци от " Промяна ", " Възраждане ", Българска социалистическа партия (въпреки изявлението на господин Ерменков), ГЕРБ, и доста други конгреси, придвижвания, сдружения и така нататък няма по какъв начин да застанат отпред на цивилен митинг. Не се подвеждайте и не оставяйте тези политически хиени да размият митинга и да опорочат всичко. Те желаят още веднъж да си разделят " – разяснява в персоналния си профил във Фейсбук спряганият за уредник на митингите в Благоевград Александър Стамболийски.
Той се разграничи от изказванията, че митингите се вършат под организациите на политически празненство и опроверга пред медиите информацията, че е осъждан. Според него делото му към момента е в съда. На първа инстанция Стамболийски е наказан за документна машинация, само че решението още не е дефинитивно.

В други изявления пък се появиха апели, благоевградчани да поемат в София и да се включат към тамошните митинги. Ситуацията в града е неразбираема, царува безпорядък измежду организирането на дейностите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР