Изненадващо в Нова Зеландия изригна вулканът на Белия остров. Има

...
Изненадващо в Нова Зеландия изригна вулканът на Белия остров. Има
Коментари Харесай

Вулкан изригна в Нова Зеландия, може да има жертви

Изненадващо в Нова Зеландия изригна вулканът на Белия остров. Има опасения за ранени хора, откакто минути преди изригването, група туристи били видяни да се разхождат по кратера му, съобщи БГНЕС.

New Zealand media are reporting that up to 20 people may be injured after a volcano erupted on White Island pic.twitter.com/COPTyNBLFT
— TRT World Now (@TRTWorldNow) December 9, 2019
Националната организация за ръководство на изключителни обстановки на страната съобщи, че на Белия остров е записано умерено изригване на вулкан и предизвести, че е рисково да се стои в непосредствена непосредственост до него.
На камерите, осигуряващи лъчение онлайн от региона, е била видяна група от 10-тина души, които вървели по кратера му към 14:10 часа локално време (03:10 българско време), преди изображението да изчезне минути по-късно поради изригването.
Местният кмет съобщи, че се опасява, че е има потърпевши хора при изригването. Според локалната полиция, в зоната на вулкана е имало 50-тина души, в това число живеещи там, като сигурно има ранени хора - някои към този момент са превозени в лечебни заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР