Изненадващо цените на бензина и дизела почнаха да падат по

...
Изненадващо цените на бензина и дизела почнаха да падат по
Коментари Харесай

Изненада за шофьорите на бензиностанциите

Изненадващо цените на бензина и дизела почнаха да падат по бензиностанциите.

Бензиностанции на огромни вериги смъкнаха цените на бензина и дизела, демонстрират данните на уеб страницата fuelo.net.

Само през днешния ден литър от най-масовия бензин А95 е поевтинял с 1-2 стотинки, като на някои вериги бензиностанции цената му е под 2,60 лв. за литър, а на по-малки обекти пада и до 2,48 лв. за литър.

За последния месец цената на бензина е паднала с 6 стотинки или с малко над 2%.За една година бензинът е поевтинял с 0,14 лева./л (-4,75%) с наклонност на поевтиняване, сочат още данните.

Цените на дизела също се намаляват, като в огромните вериги литърът се продава от 2,73 лв. до 2,93 лв.. Редица бензиностанции понижиха цените с 1 до 3 стотинки, демонстрират данните на уеб страницата.

За последния месец дизелът е поевтинял с 0,02 лева./л (-0,69%), а за една година с 0,47 лева./л (-14,03%) с наклонност на поевтиняване. Все отново  цената му е надалеч от най-ниските си стойности през това лято, когато литърът струваше под 2,50 лева Пикът пък  е бил в средата на ноември, когато цената му  е стигала 3,37 лв. за литър.

Без смяна остава цената на пропан-бутана, като водачите зареждат от 1,13 до 1,27 лв. за литър. За една година пропан-бутанът е поскъпнал с 0,07 лева./л (6,14%) с наклонност на застой на цената.

Запазва се и цената на метана, който се продава от 1,79 до 2,34 лв. за кг на обектите на огромните вериги. За една година обаче метанът е поевтинял с 2,30 лева./кг (-52,87%), а наклонността е цената му да остане без смяна, написа Pariteni.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР