Изненадващо спряха помощите за работа при неблагоприятни условия за медиците

...
Изненадващо спряха помощите за работа при неблагоприятни условия за медиците
Коментари Харесай

Изненадващо! Спряха помощите за COVID-19 за медиците в извънболничната помощ

Изненадващо стопираха помощите за работа при неподходящи условия за медиците в извънболничната помощ, научи TrafficNews. Обещанието бе те да продължат да получават в допълнение пари три месеца след края на изключителната епидемиологична конюнктура. С писмо шефът на Националната здравноосигурителна каса проф. Петко Салчев обаче е уведомил всички джипита и лекари в ДКЦ-та в Пловдив, че това ще се случи още от 1 април.

„ Издадената методика за възнаграждение на работата при неподходящи условия, в частта за извънболничната здравна помощ, приключва своето деяние с анулацията на изключителната епидемиологична обстановка”, е записано в документа.

Същевременно в лечебните заведения средства ще се получават през април, май и юни. Те ще бъдат по-малки от досегашните и ще се обезпечат посредством промени в Методиката за неподходящи условя за работа. Този месец лекарите и магистър-фармацевтите ще получат по 800 лева бруто, медицинските сестри и помощник-фармацевтите – по 550 лева, а санитарите – по 120 лева Също по този начин лечебните заведения ще имат право на подкрепяне до 85% от бюджета си за предходната година, в случай че не са го изработили сами до 1 юли.

„ Поредните лъжливи обещания. Едно приказват, а действителността е напълно друга”, недоволстват общопрактикуващи лекари в Пловдив. И риторично задават въпрос дали съгласно Здравната каса пандемията е отминала. „ През миналото денонощие в Пловдивска област са регистрирани 73 нови случая. Масово тези хора са потърсили помощ от фамилния си доктор, само че нашата работа остава неоценена”, възмущават се джипитата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР