Изненадващо посещение на премиера във Враца. Бойко Борисов инспектира важни

...
Изненадващо посещение на премиера във Враца. Бойко Борисов инспектира важни
Коментари Харесай

„Отровното трио“ стана „смрадливо“ - или какво мисли Борисов за протестите

Изненадващо посещаване на премиера във Враца. Бойко Борисов инспектира значими обекти. На няколко пъти, седнал зад кормилото на премиерския джип, Борисов разяснява и обстановката с митингите.

Бойко Борисов: Това протестиращи ли са?

Калин Каменов: Не, подкрепящи са.

Този отговор министър председателят получи от кмета на Враца, до момента в който паркираше джипа си пред новата волейболна зала в града, ремонтирана с поддръжката на държавното управление. На входа го посрещнаха футболните тимове на „ Ботев Враца “, треньорът на мъжкия отбор Тони Здравков, спортни деятели и състезатели, които му благодариха за „ бурното развиване на Враца” през последните години.

На излизане от залата премиерският пиар подканяше шефа си да спре и се снима с дребните футболисти. Кметът на Враца се похвали, че сега в школата упражняват 240 деца от региона, а Борисов установи: „ Доволни са хората”.

Заедно с районния министър Петя Аврамова тримата се насочиха към българо-немската компания за произвеждане на електроника за международни марки коли, в който са вложили 22 милиона лв.. Каменов акцентира, че на мястото на 100-декарово мочурище към този момент има два завода с 1200 работни места.

Борисов пък назова 400-те милиона лв. грантове „ бонбонки” за Северозапада.

Още неслязъл от джипа, пред завода го посрещна нова порция овации и викания. Коментарът на премиера: „ Какво вършиме, бе. Много сте гласовити! “

Бойко Борисов не пропусна да унизи уредниците на митинга против държавното управление и основния прокурор, наричайки ги „ смрадливо трио”.

„ Гледай какъв цех, това беше тресавище. Тук това смрадливото трио да дойдат да видят по какъв начин в блатото се прави цех и по какъв начин се построяват работни места “, сподели министър председателят.

Камери в производството не бяха позволени, а коментарът на Борисов бе, че това е най-модерният цех в Северна България.

Зад кормилото на премиерския джип, придружаван от кмета на Враца и районния министър Петя Аврамова, Борисов продължи да разяснява и ситуацията с митингите у нас.

„ Хората виждат, но те желаят да се сбият, желаят да създадат провокации - това е най-лесното. Завод да направиш, тези ями и дупки - за един месец ще стане пътят. Това е идващият цех - и то бижута, бижута немски “, сподели Борисов.

Премиерската ревизия продължи и на модернизиращото се трасе сред Мездра и Ботевград.

„ Нашите драги фенове ще могат онлайн от митинга на служащите да се включат. Протестиращи, работещи не стопират да работят. Напук на всички, не престават да построяват бъдещето на младежите, тъй като младежите по какъв начин ще се върнат в България по какъв начин ще се върнат “, съобщи Борисов.

Борисов не изневери на стила си и поговори от джипа със строителите на пътя сред Ботевград и Мездра. Премиерската ревизия замязя на антипротестен пътепис.

Борисов: Как сте, ще ходите ли на митинг?

Строител: Няма време.

Борисов: Викаш, тези, дето работят, не стачкуват.

Строител: На центъра да стачкуват, да вършат каквото желаят.

Борисов: Ако създадат каквото желаят, то по тази причина няма път тук.

По пътя си попита и други строители дали ще стачкуват.

Борисов: Ще вървиш ли на митинг, нали стачкуват в този момент. Представи си всички тези багери, в случай че отидат. Тогава към този момент ще избегаме.

Накрая министър председателят прикани да се снима онлайн от местата, където се вършат пътища, с цел да се види „ защо става въпрос”, а женски глас добавя: „ Тази канара не е толкоз елементарно. “

Борисов: Колкото на морето… Макар че през днешния ден Общинският съвет в Бургас ще вземе по наше предложение решение за пътя там.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР