Изненадващо е как не осъзнаваме, че храни, богати на витамини

...
Изненадващо е как не осъзнаваме, че храни, богати на витамини
Коментари Харесай

Храни, които можете да използвате като натурални продукти за грижа за кожата

Изненадващо е по какъв начин не осъзнаваме, че храни, богати на витамини и хранителни субстанции, са положителни освен за здравето ни, само че и за хубостта ни. Плюс това е по-рентабилно от продуктите на огромните марки, без никакви консерванти и несъмнено естествени.

Ето кои храни можете да употребявате за грижа за кожата:

1. Папая

 Храни, които можете да употребявате като натурални артикули за грижа за кожата (1-ва част) Instagram


Папаята е цялостна с витамини и минерали, борещи се с акнето, като витамини А и С, бета хидрокси киселини, папаин и калий, и обезпечава разнообразни удобни резултати върху проблематичната или застаряваща кожа. Папаята прави кожата блестяща, а също по този начин може да ексфолира.

Намачкайте 3-5 супени лъжици папая, прибавете 1 супена лъжица мед и нанесете маската върху лицето. Оставете за 10-15 минути и изплакнете с топла вода.

2. Ябълка

 Храни, които можете да употребявате като натурални артикули за грижа за кожата (1-ва част) Instagram


Всички знаем, че ябълките са извънредно потребни. Те съдържат доста витамини. Сега си представете по какъв начин се отразяват тези витамини на кожата ни. Да, стрхотно!

Тази маска е доста добра за мазна кожа.

Ето по какъв начин да я приготвите:

Сложете 2 настъргани или нарязани на кубчета ябълки в купа. Добавете 1 ч.л. извара ( тя всмуква маслото от кожата ви) прибавете 1 ч.л. лимонен сок (той стопира ябълкова примес от окисляване). Сместа се разбърква, до момента в който се образува паста. Нанесете върху лицето за 15 минути и измийте с топла вода.

3. Ягода

 Храни, които можете да употребявате като натурални артикули за грижа за кожата (1-ва част) Instagram


Кой би си помислил, че ягодите могат да бъдат толкоз потребни за кожата и да я предпазят от нездравословното въздействие на химикалите. Ягодите са доста потребни за мазна, склонна към акне кожа. Витамините, фолатите и антиоксидантите се грижат доста добре за кожата.
Намачкайте 3 ягоди, прибавете 1 супена лъжица мед. Нанесете върху чисто лице и оставете за 15 минути. Изплакнете с топла вода.

4. Авокадо

 Храни, които можете да употребявате като натурални артикули за грижа за кожата (1-ва част) Instagram


Авокадото е с високо наличие на естествени антиоксиданти, което го прави доста ефикасен артикул за грижа за кожата срещу стареене. Също по този начин е извънредно добър за хидратация, тъй като е цялостен с Омега 3 и Омега 6 мастни киселини и витамини Е, С и К. Тази маска ще направи кожата ви мека и хидратирана.

Намачкайте месестата част на половин узряло авокадо. Разбъркайте го в купа, до момента в който замязя на паста и прибавете 1 ч.л. лимонен сок, това ще попречи на авокадото да стане кафяво. Нанесете върху кожата и оставете за 15 минути. Изплакнете с топла вода.

5. Кокосово масло

 Храни, които можете да употребявате като натурални артикули за грижа за кожата (1-ва част) skincareorg.com


Кокосовото масло е известно със своите противогъбични и антибактериални свойства, което го прави доста дейно при справяне с акне. Кокосовото масло е също един от най-хубавите естествени овлажнители заради високото си наличие на мастни киселини. Кокосовото масло може да се употребява и за разчистване на грим.
Кокосовото масло е дейно и при избелване на зъби. То не избелва зъбите, само че в действителност отстранява плаката и бактериите, които са виновни за това зъбите да наподобяват жълти.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР