Изненадващо, абсолютно несъстоятелно вето на президента. Това коментира пред журналисти

...
Изненадващо, абсолютно несъстоятелно вето на президента. Това коментира пред журналисти
Коментари Харесай

Мирчев, ПП-ДБ: Ветото на президента за БТР-ите е абсолютно несъстоятелно

Изненадващо, безусловно несъстоятелно несъгласие на президента. Това разяснява пред публицисти Ивайло Мирчев, народен представител от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) и член на Комисията по защита.

Държавният глава Румен Радев върна за ново разискване в Народното събрание Закона за одобрение на Споразумението, с което България дава безплатно на Украйна бронирана транспортна техника.  В претекстовете към ветото е маркирано, че народните представители не са били задоволително осведомени с съответните параметри на дарението, което ги слага в неспособност обективно да преценяват дали предоставяната техника е с отпаднала нужда.

„ Нито един от претекстовете не е съответстващ, още повече, че те бяха изговорени в залата. Като се стартира от това, че депутатите не били осведомени, което не дава отговор на истината, защото в секретното деловодство на Народното събрание има отчет, и минем през предлагането на президента БТР-те да отидат за опазването на границата, което е засегнатост към българските граничари, тъй като тези машини не могат да бъдат там. Те не са били и по време на Студената война там “, сподели още Мирчев, представен от Българска телеграфна агенция.

За концепцията на Радев да бъдат дадени на „ Гражданска отбрана “ депутатът уточни, че преди да бъде взето решението, е попитал въпросната институция дали имат потребност от тази техника и отговорът е бил, че „ имат задоволително техника и тези машини не им правят безусловно никаква работа “.

Освен това президентът близо две години управляваше с негови служебни държавни управления, в случай че имаше предпочитание тези БТР-и да отидат в Гражданска отбрана, можеше да го направи. От тази позиция това е политическо двуличие на президента, с което, явно, желае, първо, да засвидетелства честност към Митрофанова (Елеонора), второ – да генерира сила за личния му политически план на фона на тази помощ, която България може да изпрати, разяснява представителят на ПП-ДБ.

По думите му тези БТР-и са остарели, те са взети в България за така наречен Възродителен развой.

„ Много се надявам президентът да не желае да се връщат тези времена, в които БТР-и се употребяват против български жители, против протестиращи български жители “, добави Ивайло Мирчев.

Председателят на Народно събрание Росен Желязков разяснява пред публицисти, че има нужното болшинство, което ще преодолее ветото на президента върху съглашението за даване на бронирана техника на Украйна. Той взе участие в конференцията „ Външнополитическата тактика на Република България – провокации и благоприятни условия “.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР