Изненадващи се оказаха резултатите от проучването, което ни показа, че

...
Изненадващи се оказаха резултатите от проучването, което ни показа, че
Коментари Харесай

Новият играч – с изненадващ спринт по крилото

Изненадващи се оказаха резултатите от изследването, което ни сподели, че Мая Манолова води с 5% в надпреварата за кметския пост на София. Води пред (евентуалната) кандидатура, която смятахме за циментираната безконечна победа – Фандъкова.

Трябва да създадем доста значимото конкретизиране, че нито една от двете – Манолова и Фандъкова – не ни е споделила твърдо, че ще взе участие в конкуренцията. И в двата случая имаме „ изчакване “. Дотук с приликите. Разликата идва от това, че при гласовете за Фандъкова, действително имаме повече гласове в действителност за ГЕРБ, като симпатизантите подценяват личността, за сметка на обстоятелството, че е състезател на партията.



Образът на Манолова пък се явява общ брой от няколко неща: несъмнено, наложителният „ углавен “ избор – на тези, които не желаят да гласоподават „ за “ дадена партия или претендент, а по-скоро държат да гласоподават „ против “ ГЕРБ, статуквото и средата; по-късно идват почитателите на опозицията, които припознават Манолова като „ тяхна “; по-късно – тези, които разчитат персоналните качества на Манолова – някои отпреди, мнозина пък – откогато тя стана омбудсман; по-късно идват и любопитните-обнадеждени.

Виждаме, че битката (между двете към момента некандидатирали се) май ще се показва в битката на „ фен-маса “ на партия и такава – на персона. Личност -- Vs. -- Партия. Какъв ще е изходът…? Ще е самохвално да се ангажираме с твърда прогноза занапред.

Факт е обаче, че имаме нов състезател в мача и той направи доста мощен започващ спринт по крилото, обърквайки малко треньорския щаб на противника.

Засега гледаме с любознание към възможната кандидатура, тъй като за някои неща се отказахме да задаваме към този момент въпроси… (да го кажем по този начин:) „ институционално “…

… към този момент си ги задаваме единствено хоризонтално – между тях, най-много под формата на Facebook фолклор. И се чудим ще продължи ли да е по този начин и след това.

Много ни интересува дали ще има още серии от сапунката „ Ремонт на ремонта “. „ Графа “ да вземем за пример беше на път да се трансформира в туристическа атракция самичък по себе си – като улица – етнографски паметник-музей на българския строител… извинете, трябваше да го напиша с основна писмен знак – Българския Строител! – и да стана на крайници, да изпея химна.

Живо ни интересува също по този начин и какво считат новите претенденти в кметската конкуренция за ремонта на Западен парк да вземем за пример, който от ден на ден (вместо към край и облагородяване) замязва на площадка на археологически разкопки. Ето, аз да вземем за пример си открих в тази археологическа хубост една ранно-антична монета от 20 стинки, която открих с помощта на късно-антична PVC тръба, в която се спънах и приземяването ми по очи спомага за откриването на монетата. Тръбата е положена на половина, рита недозарита от времето когато ремонтът на парка стартира, което май беше почти когато Константин разгласи Християнството за публична вяра в империята. Към монетата имаше залепена и антична опаковка от вафла. Кучето ми с интерес пристигна да ме ревизира – дали ще не преставам да се дълбая из археологическия комплекс „ Западен парк “, търсейки нови данни за социално-антропологическото развиване на града ни или ще може към този момент да си вървим. Мисля, че беше гладен, а и го боляха лапите от ръбатите камънаци, по които трябваше да се разхождаме, заемащи към този момент епохи мястото на тогавашните алеи. Там триумф имат единствено самоотвержените майки-оптимистки с 4х4 бебешки колички с подсилено окачване.







А. Томов

И тъй като идват избори, ще би трябвало отново да си напомним какво значи „ сериозно мислене “, с цел да не се бием по челото след това. Да не встъпвам в непотребни пояснения, ще опитвам с образец: нищо в Британия не се е трансформирало от времето на Мей, съпоставено със в този момент – времето на Борис Джонсън. Само едно – популисткото плямпане. Резултат: партията на Джонсън и Мей внезапно получи нова „ инжекция “ от доверие и рейтинг (пак да кажем: без нищо да се е трансформирало!). Наблюдавате в действително време по какъв начин популизмът и обещанията (на които не би трябвало възрастен човек да вярва) печелят доверие и ПОДКРЕПА. А след тях – потоп! Не се тревожете, ще си намерят виновен… Да ви звучи познато?

И за край:

Първо: Живо ни интересува дали и след изборите ето това ще продължи да е част от фолклора ни:



Булфото/архив [колаж Novini.bg]

И второ: Ще може ли и ние, като в Плевенско… вижте там по какъв начин се грижат за електоралната единица – „ Нитрати и магнезий над допустимото в питейната вода в четири села на област Плевен “. Ние тука трошим неверни пари по аптеките за хранителни добавки, хапчета, таблетки, ампулки и какво ли още не – с магнезий, а, я гледайте в Плевенско по какъв начин се грижат за хората – безусловно от чешмата им тече.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР