Изненадваща проверка в петзвезден апартхотел в Равда направиха от Министерството

...
Изненадваща проверка в петзвезден апартхотел в Равда направиха от Министерството
Коментари Харесай

Министерството на туризма направи изненадваща проверка в хотел в Равда

Изненадваща инспекция в петзвезден апартхотел в Равда направиха от Министерството на туризма. Инспекцията е по сигнал за нередности в хотела.

Равда, Несебър

Сигналите са поради проблем със системата за сигурност в баните и поради оборудването в някои от стаите, което не отговаряло на условията за 5-звезден хотел.
Елеонора Добрева - държавен специалист в Министерството на туризма: В санитарните възли на жилищата е построена алармена апаратура, която не функционираше, а това заплашва здравето и живота на туристите. В 75% от стаите липсваха сейфове, което е наложително условие да го има във всеки един апартамент.
Министър Ангелкова даде период от 30 дни на притежателя на хотела да в профил нарушаванията.
Николина Ангелкова - министър на туризма: След което, в случай че не бъдат отстранени, следва процедура за намаляне на категорията, като, несъмнено, паралелно с това, налагане на санкция „ административна глоба " от 1000 до 3000 лева  Официално стартира летният сезон по морето Официално стартира летният сезон по морето
От през днешния ден публично стартира летният сезон по морето. В курортния комплекс „ Слънчев бряг " първите туристи са към този момент са в хотелите.

Според притежателя на хотела нередностите са дребни и ще бъдат отстранени за две седмици, а сигналите са от притежатели на жилища, които желали да провалят бизнеса му.
Дичко Минчев - притежател на хотела: Тук има едни етажни собствености, и освен тук, а по цялото Черноморие, които както се споделя желаят да съсипят бизнеса хотелиерския, който е апартхотел.
Минчев сподели още, че задачата на притежателите на жилища в хотела е да намалят тройно цената за поддръжката им и че към този момент е подал сигнали в прокуратурата и Национална агенция за приходите за нелегално събирани и непреведени такси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР