Изненадваща финансова криза е налегна полския волейболен отбор Сточния (Шчечин),

...
Изненадваща финансова криза е налегна полския волейболен отбор Сточния (Шчечин),
Коментари Харесай

БГ Шчечин в изненадваща финансова криза

Изненадваща финансова рецесия е налегна полския волейболен тим Сточния (Шчечин), който през лятото взриви трансферния пазар с привличането на Радостин Стойчев за състезателен шеф и звезди като Матей Казийски, Бартош Курек, Лукаш Жигадло и Николас Хоуг, Николай Пенчев и други. В състава на младия треньор Михал Гогол има и още един българин - Аспарух Аспарухов.

Клубът, обаче, се оказва заседнал в доста съществени финансови проблеми и го грози банкрут. Според най-големия и влиятелен уебсайт за волейбол - volleyball.it , състезателите и щабът са получили единствено по една заплата досега от август месец насам и са подготвени за същинска война. Причината е в партньорството с Orlen Oil (б.р. националният колос за гориво на Полша), който трябваше да бъде основен спонсор. Оказва се, че е имало предварителна сделка с компанията, която подкрепя и полската волейболна федерация (PZPS). Очакванията са били Orlen Oil да пренасочи финансирането към Шчечин след международните шампионати за мъже и дами, само че след купата на " Дружина полска " на Мондиал 2018 в Италия и България проектите са се трансформирали. Така най-вероятно ще бъде продължено партньорството с централата, а клубът би трябвало незабавно да откри нов спонсор, с цел да избави сезона и да продължи да преследва огромните си упоритости, като даже изиграването на идващите мачове са сложени под въпрос.

Иначе посредственият до предишния сезон тим на Шчечин бързо се трансформира в същинско чудовище с идването на именитите играчи. В момента БГ Шчечин заема 3-о място във краткотрайното класиране на полската Плюс Лига и е апетитен като главен любимец за купата. Какво ще бъде бъдещето на клуба би трябвало да се разбере в околните дни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР