Изненадваща атака на групировката "Ислямска държава" (ИД) срещу позиция на

...
Изненадваща атака на групировката "Ислямска държава" (ИД) срещу позиция на
Коментари Харесай

ИД нападна позиция на правителствения режим в сирийската пустиня

Изненадваща офанзива на групировката "Ислямска страна " (ИД) против позиция на режима в сирийската пустиня лиши живота на 26 бойци, заяви Сирийският центърът за наблюдаване на човешките права, представен от Агенция Франс Прес.

"Поне 26 бойци на режима и съюзнически бойци бяха убити при нахлуване на ИД през днешния ден на разсъмване, ориентирано против тяхна позиция в Бадия ", заяви центърът, работещ в Лондон. Сред починалите има и бойци от ирански милиции, посочи неправителствената организация. Бадия е просторен необитаем регион, който се простира от централната част на Сирия до западната сирийска граница с Ирак. Там към момента има дребни ниши, следени от джихадистите.

Нападната е била дребна база източно от античния град Палмира, завладяван на два пъти от ИД в седемгодишната война в Сирия.
Атаката е почнала с взривяване на кола бомба. Убити са и петима джихадисти. Бойците на ИД са почнали нападението от следен към момента от тях регион в Бадия, където идват и джихадисти, изведени в неделя и понеделник от южен Дамаск.

Правителствените сили си върнаха през вчерашния ден контрола върху южен столичен регион, който беше превзет от ИД. Центърът и боен източник, непосредствен до режима в Дамаск, оповестиха, че възобновяване на контрола върху този бранш е станало след евакуация с рейсове на джихадистите към пустинята.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР