Изненадващ скок в продажбите на скъпи имоти отбелязва Великобритания. В

...
Изненадващ скок в продажбите на скъпи имоти отбелязва Великобритания. В
Коментари Харесай

Бум на пазара на луксозни жилища във Великобритания

Изненадващ скок в продажбите на скъпи парцели отбелязва Англия. В края на август т. година продажбите на жилища на стойност над един милион паунда бележат растеж със 105% % в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, оповестява Bloomberg.

Търсенето в първокласния сегмент на английския заможен пазар се е нараснало рекордно поради смяна в целите на заможната класа по време на карантината, считат анализатори. Продажбите на по-евтини жилища през август не са се нараснали толкоз фрапантно - 60 % на годишна база. В същото време интервалът на експозиция на първокласни недвижими парцели доста понижава - с 18 дни - което значи, че състоятелните купувачи са почнали да подписват много по-бързо покупко-продажби.

На фона на продължаващата пандемия на COVID-19 скъпите домове отвън Лондон притеглят максимален интерес измежду богатите клиенти - продажбите на такива парцели в Норфолк, Уилтшир и Корнуелса  се усилиха надлежно с 244, 174 и 165 % през август, пресмятат анализаторите на Rightmove. По-рано, през август излезе и ранглиста на най-безопасните в условия на пандемия страни за придобиване на парцели. Рейтингът оглави  Швейцария. Проучването взе поради броя на случаите на коронавирусна зараза в избрана страна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР