Изненадващ развой се получи днес по случая с милионите от

...
Изненадващ развой се получи днес по случая с милионите от
Коментари Харесай

Обвиняемият за аферата „Хемус” поиска срещи с Гешев и Рашков

Изненадващ процес се получи през днешния ден по случая с милионите от автомагистрала „ Хемус”. Единственият обвинен - Борислав Колев, изиска да опише за схемата. Поиска и персонална среща с вътрешния министър. Разпитът стартира в Софийската градска прокуратура. Колев е съпроводен от юриста си. Там участва и основният прокурор Иван Гешев. Стана ясно, че Колев се е срещнал с вътрешния министър Бойко Рашков по-рано денем.

Тази заран Софийският апелативен съд организира съвещание, на което беше взето решение, че Колев би трябвало да се върне в ареста и му беше наложена най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража”. На това съвещание обвиненият не участва. Там беше обаче брат му. Веднага откакто чу решението, той излезе пред медиите и сподели, че Борислав Колев желае среща с вътрешния министър и с основния прокурор.

„ Брат ми разполага с информация от значително значение. Нали не мислите, че брат ми е крайният адресат на 53 милиона лв.. Дайте си сметка за хората, и ползите, и въздействията, които са замесени”, съобщи Иво Колев.

Вътрешният министър Бойко Рашков сподели, че към този момент се е срещнал с Борислав Колев и е чул имена.

„ Нека оставим проверяващите органи, да не изпреварваме прокуратурата и чиновниците от ГДБОП, които този следобяд ще имат много работа”, сподели Рашков.

„ Ако лицето спомага сега на българското правораздаване, това е единствено и само, тъй като прокуратурата си е свършила работата”, съобщи Гешев.

„ Тук съм, тъй като имам позволение от наблюдаващите прокурори да участвам на разпита по експлицитното гледище на обвинения и бранителя му ", сподели Гешев. Той добави, че от чиновници на Министерство на вътрешните работи е било поискано да не бъде протестирана мярката „ задържане под стража ", наложена на Колев, съобщи БГНЕС. „ Ако това се беше случило, а то не се случи, той нямаше да бъде арестуван. Ако беше изпълнено настояването му да пътува в чужбина, може би съществуваше действителна заплаха лицето да се укрие ", разяснява ръководителят на държавното обвиняване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР