Изненадващ обрат в сферата на дигиталните валути - Комисията по

...
Изненадващ обрат в сферата на дигиталните валути - Комисията по
Коментари Харесай

ФБР започва разследване на фалшивото одобрение на Биткойн ETF

Изненадващ поврат в областта на цифровите валути - Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) си партнира с ФБР, с цел да проверява подвеждащ туит за борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн.

В туита погрешно се твърдеше , че SEC е одобрила спот Биткойн ETF в Съединени американски щати, което провокира комплициране и спекулации в крипто общността.

Сърцевината на въпроса се върти към туит от акаунта на SEC в X на 9 януари, който в този момент е доказан като машинация. В него се оферираше утвърждението от страна на SEC за Биткойн ETF за американските спот пазари. Председателят на SEC Гари Генслър посочи, че формалният акаунт е бил злепоставен, което е довело до неоторизиран туит.

В отговор SEC стартира взаимно следствие с ФБР и службата на генералния контрольор. Те подчертаха, че се разчита на формалните известия и се дистанцираха от подвеждащия туит.

Към 11 януари разнообразни Биткойн ETF-и, в това число тези на ARK 21Shares, Invesco Galaxy и VanEck, се търгуваха интензивно на американските тържища. Генслер разясни , че утвърждението на SEC не значи, че се утвърждава самият Биткойн.

Неотдавнашни документи разкриха, че ФБР е иззело $1.7 милиона в цифрови активи за два месеца, което отразява засилен надзор. Освен конфискациите, ФБР предизвести за измами, в това число завладяване на обществени медии и подправени разгласи за работа в крипто пространството.

Сътрудничеството сред SEC и ФБР надвишава рамките на един туит, отразявайки ангажираността на американските регулаторни органи да се оправят с провокациите в крипто промишлеността. В развиващия се пейзаж на дииталните валути регулаторните организации играят жизненоважна роля за поддържане на интегритета и отбрана на вложителите от измами.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР