Изненадващ обрат в парламента. При опит за вдигане на партийната

...
Изненадващ обрат в парламента. При опит за вдигане на партийната
Коментари Харесай

Изненадващ обрат в парламента! Депутатите напълно се объркаха и оставиха партиите без субсидии

 Изненадващ поврат в Народното събрание. При опит за повдигане на партийната дотация за партиите, депутатите в действителност отстраниха и съществуващия 1 лев на глас.

Неочакваният обрат в пленарна зала се случи по време на гласуванията в бюджета и на процедура остави партиите без пари за следващата година. Предложението на ръководещите дотацията да е 1 лев на глас получи поддръжката единствено на 103 депутати от ГЕРБ, " Воля " и двама самостоятелни.

За сметка на това Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Обединени патриоти " събраха 120 гласа и съумяха да отхвърлят предлагането за понижаване на дотацията на левче. В същото време бе отхвърлено и предлагането на Българска социалистическа партия за 8 лв. на глас, оповестява Нова телевизия.

В Народното събрание настана ужас, съобщи БГНЕС. В момента финансовият министър разисква обстановката с Менда Стоянова, защото не е ясно по какъв начин ще бъдат финансирани партиите и дали ще се върне остарялото състояние от 11 лева на глас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР