Изненадващ ход отложи гласуването на по-малко пари за партиите. Парламентът

...
Изненадващ ход отложи гласуването на по-малко пари за партиите. Парламентът
Коментари Харесай

Парламентът отложи гласуването за партийните субсидии...

Изненадващ ход отсрочи гласуването на по-малко пари за партиите. Парламентът не разиска дали за всеки глас да се получава по 1 лев, както предложи държавното управление. Последваха упреци в замяна и в политически рекет.

Денят в Народното събрание стартира с изненада – невнесен отчет. Документът действително е вчерашното решение на бюджетната комисия, която одобри хем партиите да получават по 1 лев на глас, хем да могат законно да се финансират от външни хора и компании. Забавеният текст провокира процедурен ход и тематиката за парите на партиите естествено отпадна от дневния ред. Формално. Така или другояче депутатите я зачекнаха и се упрекнаха взаимно в замяна, в политически рекет и в нищо-правене.

​„ По процедура точката трябваше да отпадне от дневния ред ”, изясни Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ.

И точката отпадна.

Малкият сътрудник НФСБ остана признателен, тъй като да се отсрочи и да се намерения повече било по-разумно.

„ До момента прекомерно преждевременно се разяснява този въпрос, а той е доста значим, тъй като може да докара до ликвидирането на многопартийната народна власт в България ”, съобщи Валери Симеонов.

НФСБ изиска договаряния - първо с ГЕРБ, след това и с другите. А другите от Движение за права и свободи се усъмниха, че дребните съдружни сътрудници натискат огромните.

„ Мъничкият съдружен сътрудник е изискал това отсрочване. Не е необходим този рекет, само че не е нужно и ГЕРБ да се поддава на него ”, съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Отложиха окончателното гласоподаване на партийната дотация

Да поддадат обаче на тяхното предложение, настоя Движение за права и свободи – а точно да няма Данък добавена стойност върху книгите и да се осъществен безплатните детски градини.

„ Няма никакъв мотив да не се случи, с изключение на партийният нарцисизъм ”, съобщи Цонев.

Не нарцисизъм, а замяна, видя другата част от опозицията - Българска социалистическа партия - в отсрочените дотации и в изтребителите.

„ Подменена беше парламентарната република с едноличната власт на Бойко Борисов. Дойде и разпореди и през днешния ден го отдръпна тихичко. От Брюксел разбрахме, че страната ще вземе нов заем - това е замяна ”, съобщи Корнелия Нинова.

„ Аз ще напомня, че предложихме 1 лев. Имахме подготвеност и Българска социалистическа партия ни призоваваха да минем към разговор ”, разяснява Тома Биков от ГЕРБ. „ Днес когато демонстрираме податливост към разговор и надали през днешния ден виждаме, че Българска социалистическа партия са покровители - те нямат предложение - те не споделят за какъв брой лв.. Позицията на Българска социалистическа партия е: „ Нека да се пазарим и две години го обсъждаме, само че не одобряваме да казвате, че вършим театри ”, съобщи Биков.

„ Днешният ден е крушение за Борисов. И до момента в който върви отлагането, ще кацнат едни F-16. За българския народ да заплати 2,2 млн. – за това беше целият цирк ”, съобщи Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

„ Ваша работа е кой ще ви е водач, нашата работа е да пазим страната от вас. Пожелавам ви триумф в смяната и сигурен съм някой ден и вие ще имате ярко бъдеще ”, отговори Тома Биков.

Разговорът за бъдещето на партийните пари продължава на съдружен съвет другата седмица.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР