Изненадващ беше опитът да бъде осуетено изслушването на Гешев в

...
Изненадващ беше опитът да бъде осуетено изслушването на Гешев в
Коментари Харесай

Евродепутатът Петър Витанов: Становището на комисията, изслушала Гешев ще влезе в доклада за върховенството на закона

Изненадващ беше опитът да бъде осуетено чуването на Гешев в Европарламента. Това се получи по давление на София. Направи се опит да се внуши, че Иван Гешев не е към този момент основен прокурор.

Това разяснява пред Euronews Bulgaria евродепутатът от ПЕС/БСП Петър Витанов.

Мониторинговата комисия се състои от 14 члена, по двама представители от всяко политическо семейство. Единственият българин в тази група е Елена Йончева. От думите на Елена знам, че макар опита за разстройване, Гешев е направил тежки разкрития.

За българското общество към този момент е ясно какво се случва и какво съставлява българската правосъдна система. Ако някой е имал илюзии, че тя е самостоятелна, след последното чуване на Висш съдебен съвет, съгласно мен си е дал ясна сметка, че този орган не е кадърен да взема независими решения, че той се управлява от няколко политически фигури. Стана ясно и че това, което сега се прави не е правосъдна промяна, а подмяна на един непокорен към този момент основен прокурор с някой, който евентуално ще бъде по-послушен. Зад всички тези дейности прозира съглашателство сред новите съдружни сътрудници. Това, което може да се случи в Екологичен потенциал е това, което обрисувах сега да стане притежание освен на българските жители, само че и на европейските законодатели.

 
Това, което заключи мониторинговата комисия, най-вероятно ще влезе в мнението, което образува годишния отчет за върховенството на закона във всички страни-членки.
Надявам се тогава, откакто ние като страна сме безусловно неспособни да проведем независимо самостоятелна правосъдна промяна, нашите европейски сътрудници да ни оказват помощ.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР