Изненадите на тазгодишния US Open не закъсняха и още в

...
Изненадите на тазгодишния US Open не закъсняха и още в
Коментари Харесай

Циципас след шокиращата загуба: Играх като аматьор, сякаш бях полумъртъв

Изненадите на тазгодишния US Open не закъсняха и още в първия ден цели 10 сложени състезатели при мъжете и при дамите напуснаха конкуренцията. Категорично най-голямата сензация сервира международният №94 Даниел Елахи Галан, който в профил един от любимците в лицето на Стефанос Циципас още на старта. Гъркът, който бе измежду петимата играчи с късмет да оглавят ранглистата след края на шампионата, бе бледа сянка на себе си и бе влезнал в серия от цели 11 следващи изгубени гейма, а след това по този начин и не съумя да избегне провалянето.

На конференцията си след дуела четвъртият подложен бе очевидно отчаян от показаното и не спести рецензиите по отношение на самия себе си, като също по този начин изясни по какъв начин напрежението му е изиграло неприятна смешка и е главната причина за слабото му показване.

" Бях мощно стимулиран преди началото на US Open, тъй като знаех, че този шампионат може да ми помогне да се доближа до първото място в ранглистата. Би било необичайно, в случай че сходна мисъл не ми е минавала през мозъка, тъй като това е нещо, което желая да реализира още откогато бях дете. Нещата не се развиха по проект за мен, само че ще се боря за влизане в топ 3 до края на сезона.

Никога не съм имал положителни резултати в Ню Йорк, само че все пак обичам шампионата. Просто би трябвало да не разрешавам на отрицателните мисли да ме превземат, тъй като съм доста по-добър състезател от това, което демонстрирах през днешния ден. Ръката ми беше много стегната, нищо не ми се получаваше. Имах възприятието, че сервисът ми беше извънредно муден през днешния ден, само че в действителност беше близо 120 км/ч. Галан обаче посрещаше ужасно, в действителност феноменално. Представи се ослепително, изцяло доминираше събитията, а аз въобще не съумях да вляза в мача, като че ли бях премрял.

Той игра като тенисист от международна големина, а аз - като дилетант. Не ми е елементарно да го кажа, само че тъкмо това се случи. Бях доста добре квалифициран, представях се отлично на тренировките, имах някои в действителност мощни мачове против разнообразни видове състезатели. Чувствах, че имам шансове, само че евентуално разреших напрежението да окаже отрицателно въздействие върху играта ми ", приключи международният №5.

Stefanos Tsitsipas admits he felt " lost " on the court against Galan:

" He played like a world-class player and I played like a… close to amateur. It’s not very nice to say that but that’s what happened. "
— Reem Abulleil (@ReemAbulleil)

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР