Изненадани сме от решението на БАН да се откаже от

...
Изненадани сме от решението на БАН да се откаже от
Коментари Харесай

Христомир Брънзов: БАН целенасочено търси конфронтация с държавата

„ Изненадани сме от решението на Българска академия на науките да се откаже от подписаното съглашение за Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Това съобщи на конференция министърът на образованието Красимир Вълчев.
От Българска академия на науките съм сюрпризиран също, че приказват за национализация на собствеността им.

Чухме погрешни изказвания, с които са изопачени думи на премиера. Категорично заявяваме, че учените, които желаят да останат в Българска академия на науките, ще продължат да работят, плановете на Национален институт по метеорология и хидрология също ще останат в академията, споделя Вълчев.

„ Струва ми се, че Българска академия на науките целеустремено търси борба с страната. Притеснява ни отдръпването на съглашението. С него направихме крачка обратно, само че ще решим част от насъбраните проблеми. Другото нещо, което ни притесниq е преждевременното закриване на Национален институт по метеорология и хидрология с решение на Общото заседание. Затова потърсихме министъра да каже какво считат да подхващат “, означи някогашният шеф на Национален институт по метеорология и хидрология Христомир Брънзов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР