Изненадана“ мечка нападна и рани охранител в кухнята на луксозен

...
Изненадана“ мечка нападна и рани охранител в кухнята на луксозен
Коментари Харесай

„Изненадана“ мечка напада охранител в кухнята на луксозен курорт в Аспен

„ Изненадана “ мечка атакува и рани охранител в кухнята на първокласен курорт в Аспен в понеделник вечерта, оповестиха чиновници на Колорадо за дивата природа във вторник.

След известия, че има мечка, обикаляща оборудванията на St. Regis Aspen Resort, дежурният охранител отиде да ревизира кухнята, се споделя в известие за пресата от Colorado Parks and Wildlife. След като пазачът „ изненада мечката, до момента в който завиваше зад ъгъла “, животното го атакува, „ замахна го и го събори на земята “, споделиха чиновници.

Пазачът съумя да го вземе надалеч и се обадете на 911. Полицията дойде и кола за спешна помощ откара пазача в локална болница, където той беше лекуван за драскотини по гърба. Той беше освободен от болничното заведение във вторник сутринта, само че управляващите не дадоха детайлности за положението на мъжа.

Изчислява се, че в Колорадо има към 20 000 черни мечки. Повечето мечки в щата са дейни от средата на март до ноември според парковете и дивата природа на Колорадо.

Конфликтите сред хора и мечки нарастват заради увеличението на хората, които къмпингуват и ловуват в горите. По-рано този месец майка мечка и нейното малко бяха убити, откакто атакува две млади момчета в Колорадо Спрингс. В Монтана 73-годишна жена беше приета в болница, откакто беше нападната от мечка западно от Националния парк Глетчер.

Ловец беше грубо засегнат през септември в Монтана от мечка гризли. Двойка и тяхното куче бяха убити в Канада.

Американската работа за риба и дива природа сподели, че множеството спорове сред хора и мечки „ включват незащитени атрактанти, като отпадък и човешка храна “. Федералната организация поучава хората да стоят на най-малко 100 ярда от мечка, в никакъв случай да не оставят храна или да вършат храна налична за хората и „ да не бягат “, в случай че срещнете мечка.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР