Изненадан съм, защото всеки магистрат, включително и кандидатите за главен

...
Изненадан съм, защото всеки магистрат, включително и кандидатите за главен
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър на правосъдието: Писмото на Гешев e изпускане на нерви

Изненадан съм, тъй като всеки магистрат, в това число и претендентите за основен прокурор, би трябвало да сдържат страстите си. Това писмо ми звучи като изпускане на нерви.
Така арбитър Петко Петков - някогашен заместник-министър на правораздаването, разяснява пред БНР писмото, с което Иван Гешев благодари на сътрудниците си за поддръжката за номинацията му за идващ обвинител номер едно.

Той проучва обществените изявления на Гешев от последните седмици: " Не единствено вербално, само че и жестомимично той демонстрира някаква експанзия, което е прекомерно рисково качество за човек, претрупан с толкоз доста власт ".

Според Петков е притеснително това, че в изявлението си пред Българска национална телевизия Иван Гешев съобщи, че трите управляващи би трябвало взаимно да си сътрудничат: " Чисто концептуално това е надълбоко неправилно. Действително трите управляващи не са откъснати една от друга, само че те би трябвало взаимно да се управляват. Ако те си сътрудничат, каквото е желанието на претендента за основен прокурор, те най-вероятно ще си сътрудничат против правата на жителите и против елементарните хора ".

Съдия Петков разяснява изнасянето в медиите на доказателства от прокуратурата по разнообразни следствия и последният случай " ТАД Груп ": " Опасна е тази наклонност, тъй като няма гаранция, че тези доказателства, които прокуратурата изнася, са в цялостния си размер. Защото по едно дело е рядко да има единствено доказателства, сочещи за виновността. Прокуратурата по закон е длъжна да събира и доказателства за оневиняване на обвинените " и посочи, че по тази причина мястото, където се показват доказателствата е правосъдната зала, а не медиите.

" Решението е предстоящо и предстоящо е взето с цялостно болшинство, тъй като това предписва законът " - по този начин арбитър Петков разяснява обстоятелството, че за по-малко от минута прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет възвърне като прокурор в Специализираната прокуратура някогашния ръководител на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Всички осем присъстващи правосъдни кадровици гласоподаваха " за " молбата на Георгиев. Петков посочи, че това дали са тествани всички обстоятелства, станали известни около " Апартаментгейт ", би имало отражение върху кариерата на Георгиев за в бъдеще.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР