„Изненада ни липсата на желание за диалог. Не можеш да

...
„Изненада ни липсата на желание за диалог. Не можеш да
Коментари Харесай

„Заедно с теб": Деница Сачева не се държи като социален министър

„ Изненада ни неналичието на предпочитание за разговор. Не можеш да размахваш назидателно пръст към майки на деца с увреждания. Щом те са на улицата, ти като министър си задължен да схванеш какъв е казусът и да предложиш по какъв начин да го решиш ". Това сподели пред БНР Пенка Георгиева, ръководител на Пациентски организации „ Заедно с теб ". От организацията желаеха оставката на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева.

Според нея министър Деница Сачева употребява национално показани организации на хора с увреждания, с цел да удостоверяват нейните тези.

„ Когато се изправяш против майки на деца с увреждания, проявяваш експанзия и пренебрежителност, а не ги поканиш на разговор, значи има нещо, което не е не наред. Явно министърът има самочувствие, подкрепено от политическа мощ, с цел да се изправи против тези майки ".

В предаването „ Преди всички " Георгиева акцентира, че държанието и отношението на Сачева не отговорят на профила ѝ на обществен министър. Според нея хората с увреждания не са удовлетворени от метода на систематизиране на парите, отпуснати за тях през годините, тъй като „ това се случвало погрешно, липсвала бистрота и отговорност към всеки един човек ".

„ Не чува гласа на редовите хора с увреждания ".

По думите на Георгиева на мястото на Деница Сачева би трябвало да застане човек с увреждания, който действително ще схваща проблемите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР