Изненада или по-скоро съвсем заслужен триумф! Словения е новият европейски

...
Изненада или по-скоро съвсем заслужен триумф! Словения е новият европейски
Коментари Харесай

Европа има своя нов баскетболен крал

Изненада или по-скоро напълно подобаващ успех! Словения е новият европейски първенец с триумфа си в залата в Истанбул, като стигна до първия подобен трофей в баскетболната си история с изстрадан триумф във финала със Сърбия.

Звездите от дребната 2-милионна балканска страна демонстрираха извънреден дух и водени от селекционера си Игор Кокошков взеха успеха с 93:85 с голямо сърце. И това стана макар че огромният им ас Лука Дончич напусна терена контузен.

А че трофеят на словенците е изцяло подобаващ приказва и фактът, че те не позволиха нито едно проваляне по пътя си към него и записаха девет победи в девет мача.И отстраниха най-големите любимци по пътя си.

Началото на финала беше доста равностойно, като сърбите имаха леко преимущество в резултата, което се резервира до края на първата част – 22:20 в тяхна изгода. Обратът пристигна през вторите 10 минути, когато огромната звезда на Словения Горан Драгич взе нещата в свои ръце.

Гардът на Маями Хийт бе просто неукротим за противниковата отбрана и разумно на полувремето словенците водеха с 56:47. Рециталът на Драгич продължи и през третата четвърт, като разликата в интерес на словенците продължаваше да пораства.

В този миг обаче пристигна и нелепата травма на огромния гений на Словения Лука Дончич, който изкълчи глезена си. Това очевидно разстрои играта на отбора му и разреши на опитните сърби да стопят изоставането си, което в края на третата четвърт бе единствено 4 точки – 71:67.

В заключителните 10 минути двата отбора демонстрираха страхотна борба, като на моменти резултатът беше еднакъв и можеше да се стигне даже до продължение, което щеше да е черешката на драмата в този извънреден мач. Но момчетата на Игор Кокошков удържаха и взеха както успеха, по този начин и купата.

Големият водач за спечелилите, изключително в отсъствието на контузилия се Дончич, беше Горан Драгич. Звездата от НБА беше неукротим и наниза 35 точки, добавяйки и 7 асистенции. Достойна конкуренция от сръбския състав му направи Богдан Богданович, който приключи с 22 точки, само че това не оказа помощ на отбора му да спре въодушевените словенци.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР