Изнемогваме. Уморени сме, не можем да използваме отпуски и регламентирани

...
Изнемогваме. Уморени сме, не можем да използваме отпуски и регламентирани
Коментари Харесай

Мощен протест на надзиратели в цяла България: Изнемогваме! Затворници ни нападат!

Изнемогваме. Уморени сме, не можем да използваме отпуски и регламентирани по закон почивки, няма задоволително чиновници. Това проплакаха пловдивски надзиратели, които излязоха на митинг пред Затвора в Пловдив, съобщи кореспондент на „ Марица “.
Протестиращите от синдиката са подкрепени и от синдиката на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Пред постройката на пандиза са се събрали към 40 души.
Те се оповестиха за връщане на смесения режим на работа със смени на 8, 12 и 24 часа. Той е бил анулиран особено за пловдивския затвор, а от началото на тази година всички места за отнемане от независимост са минали на 12 часа.
„ Има дефицит на личен състав, има разкриване на постове, не можем да бъдем ефикасни, а с този понижен състав би трябвало да пазим нас, и пандизчиите “, показаха от синдиката.
По думите им, пандизчиите усещат, че съставът е извънредно непълен – с изключение на вербални, към този момент заканите им към тях станали и физически.
„ Трябва да се усили щата, както нашият, по този начин също на медицинските фрагменти, би трябвало и нарастване на заплатите. Също да се назначат психиатри, обществени служащи, тъй като в пандизите не се пази единствено живота на лишените от независимост, а би трябвало и да се ресоциализират “, показаха протестиращите.
Към момента 90 души работят в пловдивския затвор, действително са нужни най-малко още 15-20 души, споделиха от синдиката.
От началото на годината до момента по пандизите в България са напуснали над 50 души. Напускат хора с над 20 години стаж, с опит и престиж. „ Назначаването е доста тромава процедура, най-малко година би трябвало, с цел да стартира действително един чиновник да работи “, споделиха те.
Протестиращите се оплакаха също, че няма компания, която да създава униформите им. Още се организира конкурс, а надзирателите не са получавали ново облекло от 2022 г.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР