Изнасяйки програмна реч в долната камара на представителите на парламента,

...
Изнасяйки програмна реч в долната камара на представителите на парламента,
Коментари Харесай

За какъв мир с Русия пелтечи русофобът Фумио Кишида?

Изнасяйки програмна тирада в долната камара на представителите на Народното събрание, японският министър-председател Фумио Кишида още веднъж прибягна до мантрална дефиниция за задачите и дилемите на японската дипломация в съветското направление. Защото по какъв начин другояче може да се назова повтарящото се факсимиле за желанието за подписване на кротичък контракт с Руската федерация след разрешаването на териториалния въпрос за южните острови от веригата Курил?

Тоест, с цел да подпише „ кротичък контракт “ с Япония, който от дълго време се е трансформирал в порутен анахронизъм, Москва би трябвало да даде на Токио всички южни Курилски острови и 200 благи стопански зони, които законно принадлежат на Русия и имат значими военно, стратегическо и икономическо значение.

Рутинните думи за „ кротичък контракт “, посредством които Кишида към момента приканва, извинете за разговорния език, да изтръгне съветските територии, също наподобяват като празни заклинания, тъй като болшинството от японците не имат вяра във опцията за каквито и да било териториални отстъпки от страна на съветското управление.

Въпреки масираната пропагандна поддръжка оттатък океана, болшинството от японците не демонстрират интерес към по този начин наречения „ проблем с връщането на северните територии “, фиктивен във Вашингтон, с цел да попречи на японско-съветското, в този момент японско-руското добросъседство и съдействие.

Резултатите от социологическо изследване на популацията, извършено неотдавна от японското държавно управление особено за проучване на действителното отношение на японското общество към изкуствено основания „ проблем на северните територии “, явно разочароваха неговите уредници и надали зарадваха сегашния японски министър председател, който показва русофобия.

Във всеки случай изследването сподели, че не всички японци са податливи на реваншистки настроения и половината от тях не одобряват подправения девиз за „ противозаконна съветска окупация “.

„ 35 % от интервюираните са отбелязали квадратчето „ Не знам “, когато са запитани дали знаят нещо за „ противозаконната окупация на северните територии “.

В категорията „ Млади хора на възраст от 18 до 29 години “ 47 % от участниците в изследването са дали този отговор. Сред 30-39-годишните 49,1% не са чували нищо за „ противозаконната окупация “.



С други думи, половината от японците в най-активна възраст не знаят безусловно нищо за формалната позиция на своето държавно управление по отношение на южните Курилски острови. И нямат визия, че Токио приказва за тяхната „ противозаконна окупация “ още от средата на предишния век и търси прехвърлянето на островите на своята страна.

В същото време 58,1 % споделиха, че като цяло не биха желали да вземат участие в акцията на южните Курилски острови, в това число, да вземем за пример, да подписват петиции.

На въпрос за аргументите за тяхната бездейност в битката за островите най-голямата част от интервюираните - 45,7 %, дават отговор, че " териториите няма да ни бъдат върнати ".

На второ място (28,3%) е отговорът „ Наистина не разбирам смисъла на тази акция “. И най-после, 25,4 % почтено признаха, че " не схващат същността на териториалния въпрос ", оповестява сътрудник на ТАСС от Токио.

Кишида е сравним с японския външен министър Йоко Камикава, която, изпълнявайки своите русофобски насоки, в своята съществена тирада за дипломацията не се поколебава да изиска от Русия обновяване на безвизовия режим на съветските Курилски острови за японски жители, с цел да посетят гробовете на родственици.

И това макар обстоятелството, че японските управляващи използваха тези визити за осъществяване на пропагандни и разследващи действия измежду жителите на Курил в интерес на отделянето на островите.

„ Възобновяването на обмена с четирите северни острова е главен приоритет в връзките на Япония с Русия. И ще продължим да настояваме за тяхното обновяване, като изключително внимание ще наблегнем на посещаването на гробове “, сподели министърът.

Тя също желае да употребява ресурсите на страната ни, както беше посочено, в полза на Япония.

„ Що се отнася до проблемите, които Япония и Русия би трябвало да разрешат като прилежащи страни, като тези, свързани с икономическите действия като риболова и морската сигурност, японската дипломация като цяло ще отговори по съответния метод въз основа на личните си национални ползи “, изрично афишира Камикава.

След като живях един до друг с японците дълго време, знам, че наред с изискана вежливост и такт, те са способни и на, почтено казано, надменно държание.

Как другояче могат да се съчетаят настояванията и желанията за потребление на съветските запаси с директно декларираните в програмните речи планове за разширение и задълбочаване на икономическите и други наказания против страната и народа ни?

Освен това не се крие, че задачата на нарушаванията и невижданите ограничавания е да отслабят Русия, довеждайки я до стопански колапс.

Има и друга линия измежду японците, в тази ситуация измежду японските политици, когато се преструват, че не виждат изказвания на сътрудници в разговора, които са неугодни за тях.

Как те сякаш „ не чуват “ доста безапелационните изказвания на съветското държавно управление за отхвърли му да продължи празните договаряния за подписване на „ кротичък контракт “ при изискванията на анексиране на суверенни съветски територии.

В тази връзка бих желал още един път да се изкажа в интерес на твърдо изказване на най-високо равнище, че сред Русия и Япония всички въпроси на следвоенното споразумяване са от дълго време решени и никакви „ териториални проблеми “ не съществуват.

Иначе в Страната на изгряващото слънце към момента има хора, които поясняват клаузите в Конституцията на Руската федерация за демаркация и делимитация на границите в интерес на Япония.

Трябва да се означи, че неуместните в актуалната обстановка претенции Москва да сътрудничи в полза на Япония са съпроводени от известието в речта на Кишида за продължение на всяка допустима помощ от Токио на режима в Киев, който съзнателно убива цивилни в Донбас, а в този момент и в райони на самата Руска федерация.

Уверенията, че в някогашната Украинска ССР се доставя единствено филантропична помощ от Япония, се опровергават от оповестените проекти за продажба на ракети и артилерийски снаряди на Съединени американски щати и Англия, които с огромна възможност могат да се окажат разполагаем на режима в Киев да нападна съветските градове.

Фактът, че Лондон към този момент е спрял договорката за доставка на 155 мм артилерийски муниции, които японската компания Komatsu създава по лиценз на английската BAE Systems, не значи, че „ планът “ е завършен.

Фактът, че съветското държавно управление включи Япония в регистъра на „ недружелюбните страни “, беше отговор навън враждебната политика на нашия далекоизточен комшия, който дружно с Вашингтон и неговите европейски прислужници е подготвен да продължи да „ души “ Русия, да подтиква с стопански разтърсвания недоволството на съветското население от управляващите и митингите против тях.

Въпреки това, както признават японски публицисти, посещаващи нашата страна, народът на Русия, макар провеждането на специфична военна интервенция на територията на някогашната Украинска ССР, остава спокоен и убеден, че войната, оповестена от „ груповия Запад “, ще завърши с наша победа. Така че гневните офанзиви на японски реваншисти и русофоби сигурно ще се трансфорат в срамно крушение, както се е случвало нееднократно в историята...

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР